Φήμες ότι η Apple πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα επανασχεδιασμένο MacBook Air κυκλοφορούν εδώ και καιρό και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πρόκειται να έρθει σε δύο μεγέθη.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη τριμηνιαία έκθεση της εταιρείας Display Supply Chain Consultants, η Apple εργάζεται σε μία 15-ιντσών έκδοση του φορητού υπολογιστή, η οποία θα συνοδεύσει την 13-ιντσών έκδοση, η οποία αναμένεται μάλιστα να διαθέτει ελαφρώς μεγαλύτερη οθόνη επίσης.

Λίγο μετά τη δημοσίευση της έκθεσης της Display Supply Chain Consultants, ο γνωστός αναλυτής της TF International Securities, Ming-Chi Kuo δήλωσε ότι η μαζική παραγωγή του νέου MacBook Air αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2023, και επομένως βρισκόμαστε περίπου ενάμιση χρόνο με δύο χρόνια πριν την κυκλοφορία του. Ο Ming-Chi Kuo δήλωσε επίσης ότι το 15-ιντσών MacBook Air σχεδιάζεται για να χρησιμοποιεί τον ίδιο φορτιστή 30W που χρησιμοποιείται και στο απλό MacBook Air, οπότε από άποψη κατανάλωσης, αναμένεται να βρίσκεται κάτω από τα MacBook Pro. Ο ίδιος αναλυτής επίσης δήλωσε, ότι ο νέος φορητός υπολογιστής της Apple δεν αναμένεται να διαθέτει την ονομασία MacBook Air, οπότε μάλλον θα έχουμε να κάνουμε με re-branding.

Πέρυσι, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg έκανε γνωστό ότι η Apple εξέταζε το ενδεχόμενο να παρουσιάσει ένα 15-ιντσών MacBook Air μαζί με το επανασχεδιασμένο 13άρι ωστόσο τελικά αποφάσισε να μην προχωρήσει στην παραγωγή του.

Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που η Apple παρουσίασε ένα lower-end φορητό σύστημα με μεγάλη οθόνη. Θα πρέπει να πας στην εποχή του iBook G4 ή στην εποχή του PowerBook G4, τα οποία αποσύρθηκαν το 2006, κατά την μετάβαση της εταιρείας στους επεξεργαστές της Intel για να εντοπίσεις κάποιο μη-Pro σύστημα με οθόνη μεγαλύτερη των 13 ιντσών – το iBook G4 διέθετε 14 ιντσών οθόνη. Όπως και να έχει, μία συσκευή τύπου MacBook Air με μεγάλη οθόνη θα μπορούσε να αποτελέσει ένα αρκετά δημοφιλές προϊόν για τους χρήστες που θέλουν μεγάλη επιφάνεια εργασίας αλλά δεν χρειάζονται την ισχύ ενός 16-ιντσών MacBook Pro.

  • Like 2