Η νέα πρόταση της Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει με οθόνη είτε 20, είτε 18,8 ιντσών.

Περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται στην επιφάνεια σχετικά με μια αναδιπλούμενη συσκευή που φέρεται να ετοιμάζει η Apple και παραπέμπει σε MacBook. Σε νέο του άρθρο, ο Μινγκ-Τσι Κουό, αναλυτής της εφοδιαστικής αλυσίδας της Apple εκτιμά ότι ο τεχνολογικός κολοσσός θα μπορούσε να διαθέσει στην αγορά περισσότερες από 1 εκατομμύριο συσκευές με αναδιπλούμενη οθόνη 20 ιντσών μέσα στο 2026, αναθεωρώντας προηγούμενη πρόβλεψή που πως η διακίνηση των νέων αυτών προϊόντων θα ξεκινούσε μέσα στο 2027.

Παρότι παλαιότερες φήμες συντείνουν στο ότι η Apple θα επιλέξει οθόνη των 20 ιντσών, ο Κουό αναφέρει πως εξετάζεται και η περίπτωση των 18,8 ιντσών. Κλειστή, η νέα πρόταση των 20 ιντσών φέρεται να παραπέμπει σε MacBook των 14 ή 15 ιντσών, ενώ η συσκευή που θα ενσωμάτωνε οθόνη των 18,8 ιντσών θα θυμίζει MacBook των 13 ή 14 ιντσών.

Η Apple συνεργάζεται με την LG Display προκειμένου να παρουσιάσει μια αναδιπλούμενη οθόνη "όσο το δυνατόν απαλλαγμένη από τσακίσεις", αναφέρει ο Κουό. Η νέα συσκευή φημολογείται πως θα ενσωματώνει τον επεξεργαστή Μ5 της Apple και θα μπορούσε να περάσει σε γραμμή παραγωγής ακόμη και μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους.

Ο Ρος Γιάνγκ, επίσης αναλυτής εφοδιαστικών αλυσίδων, αναφέρθηκε πρώτος στο ενδεχόμενο ενός υπολογιστή από την Apple με αναδιπλούμενη οθόνη των 20 ιντσών ήδη από το 2022, φήμη την οποία επιβεβαίωσε στην πορεία και ο Μαρκ Γκέρμαν, του Bloomberg. Τότε, ο Γκέρμαν είχε υποστηρίξει πως το υβρίδιο iPad/MacBook θα μπορούσε να διαθέτει διπλή οθόνη, χωρίς απτό πληκτρολόγιο και trackpad.

To 2022, η κορεατική ειδησεογραφική ιστοσελίδα The Elec είχε παρουσιάσει επίσης ένα πιθανό χρονικό πλαίσιο για τη φημολογούμενη πρόταση της Apple, που θα ενσωμάτωνε οθόνες κατασκευασμένες από τη Samsung. Το τότε ρεπορτάζ έκανε λόγο για μια διαδικασία που θα ξεκινούσε αφότου η Apple ενσωμάτωνε οθόνη OLED είτε στα iPad, είτε στα MacBook, και πλέον στην αγορά κυκλοφορεί το OLED iPad Pro, επομένως δεν αποκλείεται να πάρουν σειρά τα προϊόντα με αναδιπλούμενες οθόνες.

Το MacBook με αναδιπλούμενη οθόνη δεν είναι η μόνη πρόταση σε αυτή την κατηγορία που φημολογείται ότι ετοιμάζει η Apple. Το Φεβρουάριο, ρεπορτάζ του The Information αποκάλυψε ότι η Apple εξακολουθεί να εργάζεται πάνω σε τουλάχιστον δύο πρωτότυπα iPhone με αναδιπλούμενη οθόνη, τα οποία κλείνουν οριζόντια. Φήμες επίσης θέλουν την Apple να αναπτύσσει ένα αναδιπλούμενο iPad, με το Γκέρμαν να αναφέρει ότι η προσπάθεια αυτή βρίσκεται ακόμη στα πρώτα στάδια. Η εταιρία, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, εστιάζει κατά κύριο λόγο στην εξάλειψη κάθε ορατής τσάκισης στην αναδιπλούμενη οθόνη του iPad, κάτι που η Samsung ακόμη προσπαθεί να τελειοποιήσει.

  • Sad 1
  • Haha 4