Με ακόμη λεπτότερο σχεδιασμό, μικρότερο βάρος και οθόνη OLED με δύο panels για εξαιρετική φωτεινότητα και πιστότητα χρωμάτων, το νέο iPad Pro ενσωματώνει τον εντυπωσιακά ισχυρό M4 σε ένα πακέτο που κατακτά τον τίτλο του λεπτότερου προϊόντος που σχεδίασε ποτέ η Apple.

Στο πλαίσιο της διαδικτυακής παρουσίασης Let Loose, η Apple παρουσίασε την πολυαναμενόμενη νέα εκδοχή του iPad Pro. Η ναυαρχίδα των tablets της Apple διατίθεται σε δύο μοντέλα, των 11 και 13 ιντσών, με ανανεωμένο σχεδιασμό, ισχυρότερα τεχνικά χαρακτηριστικά και ακόμη λεπτότερο σχεδιασμό.

Επιβεβαιώνοντας τις φήμες, η Apple ανακοίνωσε ότι τα iPad Pro θα διαθέτουν πλέον οθόνη OLED και στα δύο μεγέθη, προσφέροντας άψογα μαύρα, πλουσιότερα χρώματα και ακόμη καθαρότερη αντίθεση, στη ναυαρχίδα των tablets της. Επίσης, η εμπρόσθια κάμερα βρίσκεται πλέον στη σωστή θέση (landscape) διευκολύνοντας τη χρήση της συσκευής για βιντεοκλήσεις.

Τα iPad Pro χρησιμοποιούν tandem OLED (2 panels), επιτρέποντας στην οθόνη να φτάνει τα 1.000 nits φωτεινότητας και 1.600 nits για HDR περιεχόμενο. Το μοντέλο των 13 ινστών έχει πάχος μόλις 5,1 χιλιοστών, ενώ των 11 ιντσών φτάνει στα 5,3 χιλιοστά. Για εκείνους που προτιμούν ματ φινίρισμα οθόνης, θα διατίθεται για πρώτη φορά στα iPad Pro ειδική επίστρωση που προσφέρει αυτή την αίσθηση.

image.jpeg.1d7e43e4726cd0b76db287cb910a77db.jpeg

Και στο σκέλος του επεξεργαστή οι φήμες επιβεβαιώθηκαν, καθώς η Apple προσπέρασε το M3 και βασίζει τη νέα της πρόταση σε ό,τι πιο νέο έχει να παρουσιάσει, το Μ4. Η Apple αναφέρει ότι ο επεξεργαστής είναι 50% ταχύτερος από ό,τι ο Μ2, στον οποίο βασίστηκε η προηγούμενη γενιά iPad Pro, ενώ σε επίπεδο GPU έχει τετραπλάσια ταχύτητα σε σχέση με τον Μ2.

image.jpeg.bac6507fe9ab7ec7e701ab0f508abbf4.jpeg

H απόφαση της Apple να περάσει από τις οθόνες LCD στις OLED συνοδεύεται από διάφορα πλεονεκτήματα. Το iPad Pro θα έχει πλέον τη δυνατότητα να απεικονίζει πολύ μεγαλύτερη αντίθεση, για πιστότερη απόδοση των μαύρων και εξαιρετικά ρεαλιστική εικόνα κατά την αναπαραγωγή βίντεο ή ταινιών. Επίσης, οι επαγγελματίες ή καλλιτέχνες που θα επιλέξουν τη συσκευή αυτή δεν θα έχουν να αντιμετωπίσουν πλέον το φαινόμενο του blooming, δηλαδή τη διάχυση του φωτεινού περιεχομένου στα γύρω σκοτεινότερα σημεία της οθόνης, καθώς το διπλό panel OLED προσφέρει ακρίβεια φωτεινότητας ανά pixel.

Η μετάβαση σε οθόνη OLED σημαίνει επίσης ότι και τα δύο μεγέθη του iPad Pro θα προσφέρουν το ίδιο επίπεδο ποιότητας εικόνας. Από το 2021, η μεγαλύτερη έκδοση των 12,9 ιντσών διέθετε Mini LED οθόνη, η οποία ήταν σαφώς ανώτερης εκείνης που συνόδευε το μικρότερο iPad Pro. Η διαφοροποίηση αυτή συνεχίστηκε και στην έκδοση με επεξεργαστή Μ2.

Πλέον, όμως, όσοι επιλέξουν το μικρότερο μέγεθος θα έχουν την ίδια ποιότητα εικόνας. Το μοντέλο των 13 ιντσών, ιδίως όταν συνδυάζεται με πληκτρολόγιο, παραπέμπει κάπως σε laptop, ενώ το μικρότερο μέγεθος παραμένει πιο πιστό στις tablet καταβολές του, ενώ είναι και βολικότερο για την ανάγνωση κειμένων.

Ο Μ4 είναι επίσης σημαντικό άλμα σε επίπεδο επιδόσεων και δυνατοτήτων, αλλά και στο κομμάτι της κατανάλωσης ενέργειας, καθώς αποδίδει καλύτερα από τον Μ2, ενισχύοντας μεταξύ άλλων και την αυτονομία των συσκευών.

  • Like 7
  • Thanks 1