Το Netflix επιβεβαίωσε ότι προχώρησε -τουλάχιστον για ένα μέρος των χρηστών του- σε μια μεγάλη αλλαγή, εμφανίζοντας διαφημίσεις στο διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ αναπαραγωγής επεισοδίων.

Η αλλαγή αυτή έγινε γνωστή μέσα από την ενότητα του Netflix στο Reddit, με τους χρήστες να αναφέρουν ότι οι διαφημίσεις αφορούν τηλεοπτικές παραγωγές του Netflix οι οποίες δεν έχουν κάποια σχέση με την τηλεοπτική σειρά που παρακολουθούν. Ακόμα σύμφωνα με μια αναφορά χρήστη, δε μπορεί να γίνει παράβλεψη του διαφημιστικού που τουλάχιστον σε μία περίπτωση αφορούσε την τηλεοπτική σειρά Better Call Saul. Από την πλευρά του το Netflix διαψεύδει τον ισχυρισμό αυτό επιμένοντας ότι μπορεί να γίνει παράβλεψη κάθε διαφημιστικού με το πάτημα ενός κουμπιού.

Άλλη αναφορά κάνει λόγο για εμφάνιση των σχετικών διαφημιστικών μεταξύ επεισοδίων των σειρώ ν κινουμένων σχεδίων Rick & Morty αλλά και της σειράς Bob's Burgers, μέσα από την εφαρμογή του Netflix για τις τηλεοράσεις της LG. Όπως περιγράφει ένας χρήστης «μόλις τελείωσε η αναπαραγωγή του επεισοδίου, εμφανίστηκε μια οθόνη με την ένδειξη ότι "περισσότερα επεισόδιο του Shameless ακολουθούν" και στη συνέχεια ο τίτλος εξαφανίστηκε σταδιακά από την οθόνη, με το μήνυμα "αλλά πρώτα πάρτε μια γεύση από το Insatiable» να παίρνει τη θέση του. Το Insatiable αποτελεί μια ακόμη πρωτότυπη παραγωγή του Netflix.

Σε δήλωσή του στην ιστοσελίδα Ars Technica, το Netflix ανέφερε ότι «δοκιμάζουμε το σενάριο προτάσεων μεταξύ επεισοδίων προκειμένου να δούμε αν αυτές βοηθάνε τα μέλη μας να ανακαλύψουν κάτι που θα τους ενδιαφέρει». Η κίνηση αυτή έρχεται ως συνέχεια μιας άλλης αμφιλεγόμενης απόφασης του Netflix να προσθέσει ολοκληρωμένα βίντεο που παίζουν αυτόματα όσο ο χρήστης πλοηγείται στο διαθέσιμο περιεχόμενο της υπηρεσίας.

Με βάση τα σχόλια που έχουν δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του Reddit, την κίνηση αυτή του Netflix δεν την έχει δει με καλό μάτι η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών. Η ίδια υπηρεσία αναφέρει ότι ελέγχει πως οι χρήστες αλληλεπιδρούν με αυτά τα διαφημιστικά και οποιαδήποτε μελλοντική απόφαση θα ληφθεί με βάση αυτά τα αποτελέσματα. Πιθανόν πάντως οι δοκιμές να επεκταθούν και σε άλλους χρήστες το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

  • Sad 3