Η Νο1 επιθυμία των συνδρομητών του Netflix γίνεται από σήμερα πραγματικότητα, με τη δημοφιλή υπηρεσία video streaming να ανακοινώνει τη δυνατότητα κατεβάσματος και παρακολούθησης ταινιών και τηλεοπτικών σειρών χωρίς να απαιτείται σύνδεση στο Internet.

Αρχικά η δυνατότητα του "offline downloading" είναι διαθέσιμη για τη Mobile εφαρμογή του Netflix στο iOS και το Android ενώ δεν παρέχεται για όλο το περιεχόμενο της υπηρεσίας αλλά για αρκετές από τις τηλεοπτικές σειρές που το ίδιο το Netflix έχει δημιουργήσει αλλά και για διάφορες άλλες περιπτώσεις. Στην πρώτη περίπτωση ο χρήστης μπορεί να κατεβάσει στη mobile συσκευή του σειρές όπως το Stranger Things, The Crown, Orange is the New Black, Narcos αλλά και τα Breaking Bad και Dexter. Στην περίπτωση των ταινιών η δυνατότητα κατεβάσματος είναι διαθέσιμη για τις ταινίες Paddington, Minions, Pulp Fiction, Nightcrawler, Good Will Hunting, Hot Fuzz κ.α

 

 

Για να ξεκινήσει το κατέβασμα, ο χρήστης θα πρέπει να πατήσει το εικονίδιο με το βελάκι που βρίσκεται δίπλα από το πλήκτρο Play και σύμφωνα με την εταιρεία μπορεί να επιλέξει μεταξύ Κανονικής (Standard) και Υψηλότερης (High) ποιότητας. Αναμενόμενα στην πρώτη περίπτωση η ποιότητα της εικόνας είναι χαμηλότερη όμως το κατέβασμα διαρκεί λιγότερο ενώ και η χωρητικότητα που απαιτείται από τη Mobile συσκευή είναι μικρότερη απ' ότι στην Υψηλή ποιότητα εικόνας. Το Netflix υπόσχεται ότι η λειτουργία θα επεκταθεί σύντομα και σε πρόσθετο περιεχόμενο χωρίς να δίνει όμως περισσότερες πληροφορίες.

 

Link.png Site: Netflix