Σύμφωνα με το Deadline, ο Βρετανός σκηνοθέτης κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών James Strong, γνωστός κυρίως για την δουλειά του στο Doctor Who, που αναγνωρίστηκε με το βραβείο BAFTA (Best Director, Drama) το 2008 και στο Broadchurch που ήταν υποψήφιος του 2014 ανέλαβε την σκηνοθεσία της ταινίας Middle Earth.

Η ταινία Middle Earth αποτελεί ουσιαστικά μία βιογραφική ταινία για την ζωή και θυελλώδη γεγονότα που ενέπνευσαν τον συγγραφέα J.R.R. Tolkien να γράψει τα πασίγνωστα μυθιστορήματα The Hobbit και The Lord Of The Rings. Το σενάριο της ταινίας έχει αναλάβει ο Angus Fletcher, ο οποίος τα τελευταία έξι χρόνια ασχολήθηκε με την ζωή του J.R.R. Tolkien αντλώντας υλικό από διάφορα αρχεία καθώς και από προσωπικές συνεντεύξεις του γνωστού συγγραφέα.

 

Η ταινία ακολουθεί τα πρώτα χρόνια της ζωής του J.R.R. Tolkien και την ερωτική του σχέση με την Edith Bratt, που αργότερα παντρεύτηκε. Το ζευγάρι ζούσε ευτυχισμένο ανάμεσα σε φίλους στην Οξφόρδη, αλλά όταν ξέσπασε ο πόλεμος το 1914, ο J.R.R. Tolkien πέρασε τέσσερα χρόνια γεμάτα μάχες και κακουχίες, μία εμπειρία που επηρέασε σημαντικά τις ιστορίες του για την Μέση Γη.

 

Την παραγωγή ανέλαβαν οι Bob Shaye and Michael Lynne με την Unique Features και η γνωστή παραγωγός Rachael Horovitz. Όσον αφορά στους δύο πρώτους, είχαν δώσει το πράσινο φως για την πραγματοποίηση της τριλογίας του The Lord Of The Rings από τον Peter Jackson όταν βρίσκονταν στην New Line, που τότε θεωρήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά ρίσκα στην ιστορία του κινηματογράφου, τριλογία που απέφερε πάνω από $3 δισεκατομμύρια στο παγκόσμιο box office.

 

Link.png Site: Deadline