Τα τελευταία χρόνια ερευνών πάνω στην υπόθεση του Silk Road –η ιστοσελίδα/ πλατφόρμα μαύρης αγοράς που βρισκόταν στο Deep Web και εμπορευόταν ναρκωτικά, όπλα κ.ά- και η καταδίκη του ιδρυτή και ιδιοκτήτη, Ross Ulbricht, θα μεταφερθούν στην μεγάλη οθόνη χάρη στην εταιρεία 20th Century Fox.

Το σενάριο για το κινηματογραφικό φιλμ το οποίο θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες με την ονομασία Dark Web έχουν αναλάβει οι γνωστοί και ιδιαίτερα πετυχημένοι Coen brothers (Joel David Coen και Ethan Jesse Coen), που στο παρελθόν μας έχουν χαρίσει ταινίες όπως τα Fargo (1996), The Big Lebowski (1998), No Country for Old Men (2007) κ.ά.

 

Η ιστοσελίδα Hollywood Report ήταν η πρώτη που αποκάλυψε την ανάμιξη των αδερφών Κοέν στο project, ωστόσο δεν ξεκαθαρίζεται αν θα αναλάβουν και την σκηνοθεσία, αν και κάτι τέτοιο είναι αρκετά πιθανό. Άγνωστο παραμένει επίσης το γεγονός αν θα λάβουν υπόψη τους το παλαιότερο σενάριο του Dark Web, τουλάχιστον ως βάση ή αν επέλεξαν να ξεκινήσουν την συγγραφή του από την αρχή.

 

Το φιλμ ουσιαστικά θα αποτελέσει την μεταφορά της έρευνας του Wired από το 2015 που αποτελείται από δύο μέρη. Η έρευνα καλύπτει σε βάθος την υπόθεση του Silk Road και του founder Ross Ulbricht που καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για διακίνηση ναρκωτικών, computer hacking, ξέπλυμα χρήματος αλλά και του ομοσπονδιακού πράκτορα που ανακαλύφθηκε ότι έκλεψε $800 χιλιάδες σε bitcoins.

 

Link.png Site: SlashGear