Τα όρια της τεχνολογίας έρχονται στο νου μας διαβάζοντας την τελευταία εξέλιξη που αφορά το θάνατο του γνωστού ηθοποιού Philip Seymour Hoffman την περασμένη εβδομάδα.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Seattle Pi, ο Hoffman είχε ακόμα στη 1 εβδομάδα γυρισμάτων έως ότου να ολοκληρωθούν τα γυρίσματα της ταινίας Hunger Games: Mockingjay Μέρος 2ο στην οποία λάμβανε μέρος. Σε ανακοίνωση τους οι παραγωγοί των γνωστών ταινιών αναφέρουν ότι αντί για την αλλαγή σεναρίου, αποφασίστηκε η ψηφιακή αναπαράσταση του ηθοποιού μέσω οπτικών εφέ και διαφόρων τρικ με την κάμερα, έτσι ώστε να «εμφανιστεί» σε τουλάχιστον μια σημαντική σκηνή της ταινίας.

 

Όπως αναφέρει άλλη πηγή, η τεχνολογία επιτρέπει ακόμα και τη διεξαγωγή συζητήσεων ενός κανονικού ηθοποιού με μια ψηφιακή αναπαράσταση άλλου ηθοποιού, με την κάμερα να εστιάζει στον πραγματικό ηθοποιό. Ο Rob Legato ειδικός των οπτικών εφέ δηλώνει επιπλέον ότι η τεχνολογία κάνει κάτι μια τέτοια διαδικασία πολύ πιο απλή στις μέρες μας χωρίς όμως να μπορεί να αναπαριστά πλήρως έναν ηθοποιό μαζί με τις ικανότητές του στην ηθοποιία.

 

Κάτι παρόμοιο είδαμε την περσινή χρονιά με το παρακάτω διαφημιστικό σοκολάτας όπου με μια σωσία, τη ψηφιακή τεχνολογία και με 3D μοντέλα, εμφανίστηκε ξανά στην οθόνη η αξέχαστη Audrey Hepburn με την αναπαράσταση να προχωράει και σε γνωστές της εκφράσεις.

 

 

Παρόμοια ερωτήματα είχαν ανακύψει και το 2012 κατά τη διάρκεια του μουσικού φεστιβάλ Coachella όταν και εμφανίστηκε στη σκηνή το ολόγραμμα του ράπερ Tupac να ερμηνεύει δημοφιλή τραγούδια.

 

Το πρώτο μέρος της ταινίας (και τρίτο της σειράς) Hunger Games: Mockingjay θα προβληθεί στους κινηματογράφους το Νοέμβριο ενώ το δεύτερο μέρος ένα χρόνο μετά και συγκεκριμένα το Νοέμβριο του 2015.

 

Link.png Site: http://www.seattlepi.com/entertainment/tv/tvguide/article/Report-Philip-Seymour-Hoffman-to-be-Digitally-5214202.php[/url]']SeattlePI