Στις 9 Οκτωβρίου φτάνει τελικά στις κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία Steve Jobs που αναφέρεται στην επίσημη ομώνυμη βιογραφία του συνιδρυτή της Apple, ο οποίος απεβίωσε το 2011 μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Μέσα από ένα πρώτο teaser trailer, μπορούμε να δούμε για πρώτη φορά τον Michael Fassbender στον ρόλο του Steve Jobs, και τον Seth Rogen ως τον συνεργάτη και δεύτερο συνιδρυτή της Apple, τον Steve Wozniak. Σε ρόλους κλειδιά βλέπουμε ακόμα τους ηθοποιούς Kate Winslet και Jeff Daniels, ενώ η σκηνοθεσία ανήκει στον Danny Boyle, σκηνοθέτη ταινιών όπως το Slumdog Millionaire, 28 Days Later, The Beach κ.α

 

Η παραγωγή της ταινίας πέρασε από αρκετές δυσκολίες με αντικατάσταση του σκηνοθέτη David Fincher λίγο διάστημα πρι την έναρξη των γυρισμάτων αλλά και μια σειρά ηθοποιών όπως ο Christian Bale οι οποίοι αρνήθηκαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

 

Η επιλογή του Fassbender είχε δημιουργήσει αρκετά ερωτηματικά από την πρώτη στιγμή για το πόσο πειστικά μπορεί να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τη ζωή του Steve Jobs, με το πρώτο teaser trailer να δίνει μια καλή αφορμή να απαντηθούν.