Αν και το δεύτερο trailer για την ταινία Transformers: Rise of the Beasts που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 9 Ιουνίου του 2023 δεν αποκαλύπτει και πολλά για το σενάριο.

Εντούτοις μας συστήνει για ακόμα μία φορά τους πρωταγωνιστές Anthony Ramos και Dominique Fishback (στους ρόλους των Noah Diaz και Elena Wallace) οι οποίοι βρίσκονται απροσδόκητα στο επίκεντρο μίας νέας «σαϊμπερτρονικής» σύρραξης αφού πρώτα ήρθαν σε επαφή με τους Transformers.

Η νέα ταινία διευρύνει το κινηματογραφικό σύμπαν των Transformers εισάγοντας τους θεατές στην ιστορία των Maximals και τον Predacons, απογόνους των Autobots και Decepticons αντίστοιχα. Στο ολιγόλεπτο trailer αφήνεται να εννοηθεί ότι οι Maximals κρύβονται στη Γη εδώ και πολλά χρόνια ενώ μας συστήνει τον Unicron ως τον βασικό κακό της ταινίας, κάτι που δείχνει ότι η ιστορία ενδέχεται να συνδέεται με τα γεγονότα στην ταινία Transformers: The Last Knight του 2017.

Συνδέοντας όλα τα στοιχεία που έχουμε μέχρι σήμερα για το σενάριο του Transformers: Rise of the Beasts, η ταινία του Steven Caple Jr., ο οποίος στο παρελθόν έχει σκηνοθετήσει τις ταινίες The Land (2016) και Creed II (2018) μας μεταφέρει στη δεκαετία του ‘90 λίγα χρόνια μετά τα γεγονότα στην ταινία Bumblebee (που εκτυλίχθηκε στη δεκαετία του ’80). Ο πρώην στρατιωτικός μηχανικός Noah Diaz και η ερευνήτρια-μουσειολόγος Elena Wallace εμπλέκονται σε μία ακόμη σύγκρουση των Autobots με τους Decepticons χωρίς να γνωρίζουν αρχικά ότι οι Cybertronians όπως ο Optimus Prime (Peter Cullen) κρύβονται στη Γη μεταμφιεσμένοι σε διάφορα κοινότυπα μοντέλα αυτοκινήτων.

Η νέα ταινία μας συστήνει τους Maximals και Predacons από τη σειρά Beast Wars, των οποίων οι εναλλακτικές μορφές βασίζονται σε οργανικά ζώα. Μάλιστα σε ένα σημείο του trailer βλέπουμε τον Optimus Prime να μιλά με τον Optimus Primal (Ron Perlman) που έχει τη μορφή ενός γορίλλα. Δεν είναι πάντως ακόμα ξεκάθαρο πως έφτασαν οι Maximals και Predacons στη Γη. Ξέρουμε πάντως ότι προέρχονται από το μακρινό μέλλον -η ιστορία στη σειρά Beast Wars εξελίσσεται 300 χρόνια στο μέλλον από την αρχική σειρά καρτούν με τους Cybertronians- οπότε το μόνο που μπορούμε να υποθέσουμε είναι να πραγματοποιήθηκε κάποιο ταξίδι στον χρόνο. Στο trailer βλέπουμε επίσης χαρακτήρες όπως οι Airazor (Michelle Yeoh), Cheetor και Rhinox να ρίχνονται στη μάχη για να σώσουν τον πλανήτη Γη από ακόμη μία μεγάλη καταστροφή. Στην ταινία παίζουν επίσης οι Tobe Nwigwe, Peter Dinklage, Liza Koshy, John DiMaggio, David Sobolov, Michaela Jaé Rodriguez, Pete Davidson και Cristo Fernández.

  • Like 2
  • Confused 1