Λαμβάνοντας υπόψη ότι αναμένονται τέσσερις ταινίες «Avatar» μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου του 2027, θα πίστευε κανείς ότι ο James Cameron θα μοίραζε την πληροφορία κατά τέτοιο τρόπο ώστε να κάνει τις ταινίες μικρότερης ή παρόμοιας διάρκειας με την πρώτη ταινία (Avatar, 2009, 162 λεπτά).

Από ότι φαίνεται ωστόσο, τουλάχιστον μία από αυτές θα είναι… έπος. Όπως αποκάλυψε πρόσφατα η ιστοσελίδα Holywood Reporter, η διάρκεια της επερχόμενης ταινίας Avatar: The Way of Water θα είναι 3 ώρες και 10 λεπτά. 

Η ταινία πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στις Αμερικάνικες κινηματογραφικές αίθουσες στις 16 Δεκεμβρίου του 2022 ενώ στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες θα κάνει πρεμιέρα δύο ημέρες νωρίτερα, στις 14 Δεκεμβρίου. Το Avatar: The Way of Water θα κάνει πρεμιέρα 13 χρόνια περίπου μετά την 1η ταινία που σάρωσε τα εισιτήρια παγκοσμίως.

Όπως και στην περίπτωση του Avatar, το Avatar: The Way of Water φέρει την υπογραφή του γνωστού παραγωγού και σκηνοθέτη James Cameron (την παραγωγή υπογράφει επίσης ο Jon Landau). 

Στη ταινία πρωταγωνιστούν οι Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis, Joel David Moore, CCH Pounder, Edie Falco, Jemaine Clement και Kate Winslet. τα γεγονότα εκτυλίσσονται μία δεκαετία περίπου μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, και διηγείται την ιστορία της οικογένειας των Sully (του Jake, της Neytiri και των παιδιών τους), τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αλλά και τα ακραία μέτρα που πρέπει να λάβουν και τις μάχες που πρέπει να δώσουν για να κρατηθούν στη ζωή αλλά και τις τραγωδίες που πρόκειται να ζήσουν.

Το Avatar: The Way of Water είναι το πρώτο από τα τέσσερα sequels που έχουν προγραμματιστεί. Οι επόμενες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 20 Δεκεμβρίου του 2024, στις 18 Δεκεμβρίου του 2026 και στις 22 Δεκεμβρίου του 2028.
 

  • Like 8
  • Thanks 3