Ακόμα είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι το “The Flash” της Warner Bros. Discovery θα γίνει πραγματικότητα, δεδομένου ότι η παραγωγή της ταινίας έχει καθυστερήσει επί χρόνια αλλά και με το γεγονός ότι ο πρωταγωνιστής Ezra Miller είχε πρόσφατα προβλήματα με το νόμο.

Το "The Flash" πάντως έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες, αν και από την εμφάνιση του πρώτου trailer της ταινίας, ο Barry Allen του Miller δεν πρόκειται να είναι η «ατραξιόν» της ταινίας.

Βασισμένο εν μέρη στο Flashpoint των κόμικ της DC, το “The Flash” του σκηνοθέτη Andy Muschietti θα ακολουθήσει τον Barry σε όλο το multiverse, καθώς ξεκινάει ένα τυχαίο ταξίδι στο παρελθόν, όπου ελπίζει να αποτρέψει το θάνατο της μητέρας του. Αξιοποιώντας τη δύναμη της Speed Force, είναι (σχετικά) εύκολο γι' αυτόν να ταξιδέψει στο χρόνο, φέρνοντας την όλη κατάσταση στα άκρα. Όμως όταν η ανάμειξη του Barry με το παρελθόν οδηγεί στη δημιουργία μιας νέας πραγματικότητας (timeline) εντελώς απαλλαγμένης από μεταανθρώπους, στην οποία παγιδεύεται, αυτός και ο Barry αυτής της πραγματικότητας (που επίσης υποδύεται ο Miller) συνεργάζονται με την ελπίδα να διορθώσουν τα πράγματα.

Αν και το νέο trailer φαίνεται να υποδηλώνει ότι οι δύο Barry θα μοιραστούν μια ξεχωριστή στιγμή που θα περιλαμβάνει την αστραπή Speed Force που θα τους αφήσει και τους δύο ενδυναμωμένους, είναι οι άλλοι ήρωες με τους οποίους θα συμμαχήσουν που είναι πιθανό να κλέψουν την παράσταση. Έτσι η νέα πραγματικότητα έχει τουλάχιστον έναν Batman (Μάικλ Κίτον) που δεν χρειάζεται να γυρίσει το κεφάλι του για να τσακωθεί με εγκληματίες και την Κάρα (Σάσα Κάλι) από τον πλανήτη του Superman που φοράει το σύμβολο του Οίκου των Ελ. Μπορεί το ζευγάρι να μην είναι ο Henry Cavill και ο Ben Affleck (ο οποίος θα εμφανιστεί και στο The Flash στο ρόλο του 2ου Batman), αλλά το trailer σίγουρα πλαισιώνει την Kara και αυτή την εκδοχή του Bruce Wayne ως τους καλύτερους ήρωες του κόσμου και είναι ενδιαφέρον να δούμε το Supergirl να εμφανίζεται σε περίοπτη θέση σε μια ταινία.

Το “The Flash” έχει όλα τα φόντα να είναι το είδος του έργου που θα μπορούσε κάλλιστα να επαναφέρει λειτουργικά το DCEU και να εισαγάγει το νέο σύμπαν της DC των James Gunn και Peter Safran, κάτι που θα ήταν μια πολύ έξυπνη κίνηση από την πλευρά του στούντιο. Αλλά δεν θα ξέρουμε αν αυτό είναι πραγματικά το σχέδιο της Warner μέχρι το "The Flash" να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 16 Ιουνίου 2023.

  • Like 1
  • Sad 1