Ο Kevin Conroy, ο ηθοποιός που αποτέλεσε τη φωνή του Batman για μια ολόκληρη γενιά, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών ύστερα από σύντομη μάχη με τον καρκίνο, όπως επιβεβαίωσε το “The Verge”.

Σε email του τμήματος δημοσίων σχέσεων της DC αναφέρεται συγκεκριμένα: «Με βαθιά θλίψη σας στέλνω αυτό το μήνυμα σήμερα. Ο Kevin Conroy, η πεμπτουσία της φωνής του Batman, ένας αγαπημένος φίλος για τόσους πολλούς από εμάς, έφυγε από τη ζωή».

Ο Conroy είχε μια παραγωγική καριέρα ως ηθοποιός στο θέατρο και τη μικρή οθόνη, αλλά είναι περισσότερο γνωστός ως η φωνή του Batman, ενός από τους πιο δημοφιλείς και γοητευτικούς υπερήρωες όλων των εποχών, με την αρχή να γίνεται με το Batman: The Animated Series το 1992. Στη συνέχεια χαρίζει τη φωνή του στον Caped Crusader σε πολλές άλλες σειρές κινουμένων σχεδίων και βιντεοπαιχνίδια, όπως τα Justice League, Batman: The Brave and the Bold, Batman Beyond, Batman: Mask of the Phantasm και Batman: Arkham Asylum. Ακόμη υποδύεται μια live-action εκδοχή του Batman (ως κακός) κατά τη διάρκεια του Crisis on Infinite Earths του δικτύου The CW.

Το 2022, ο Conroy συνεισέφερε στην ανθολογία Pride της DC Comic, εξιστορώντας πώς κατάφερε να αναπτύξει την πλέον εμβληματική ερμηνεία του στο Batman: The Animated Series, δίνοντας μια σειρά από αγώνες καθώς έκρυβε την ομοφυλοφιλία του. «Η καρδιά μου χτυπούσε, ένιωσα το πρόσωπό μου να κοκκινίζει, η αναπνοή μου έγινε πιο βαθιά, άρχισα να μιλάω και μια φωνή που δεν αναγνώριζα ακούστηκε. Ήταν ένας λαρυγγώδης, βραχνιαστός, γουργουρητός ήχος που ταρακούνησε το σώμα μου», έγραψε.

«Ο Kevin ήταν η τελειότητα», δήλωσε ο Mark Hamill, η φωνή του εξίσου εμβληματικού Joker, στο δελτίο τύπου που ανακοίνωσε τον θάνατο του Konroy. «Ήταν ένας από τους αγαπημένους μου ανθρώπους στον πλανήτη και τον αγαπούσα σαν αδελφό μου. Νοιάζονταν πραγματικά για τους ανθρώπους γύρω του - η αξιοπρέπειά του έλαμπε μέσα από ό,τι έκανε. Κάθε φορά που τον έβλεπα ή μιλούσα μαζί του, η διάθεσή μου ήταν καλύτερη».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το “The Verge”, αν η αμερικανική κουλτούρα θεωρεί τον Cristopher Reeve τον καλύτερο Superman, σίγουρα πολλοί νοιώθουν το ίδιο για τον Batman του Conroy.

  • Like 1
  • Confused 1
  • Sad 19