Τα πλήρη αποκαλυπτήρια του Disney+, της video streaming υπηρεσίας του γίγαντα της ψυχαγωγίας, πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγη ώρα σε ειδική παρουσίαση στην καθιερωμένη «ημέρα των επενδυτών της Disney» που διοργανώνεται κάθε χρόνο.

Το Disney+ θα λανσαριστεί αρχικά στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 12 Νοεμβρίου, με τη Disney να ανακοινώνει μόνο ένα συνδρομητικό πακέτο το οποίο θα κοστίζει $6,99 δίνοντας πρόσβαση στον τεράστιο κατάλογο της εταιρείας, και με ανώτερη ανάλυση την 4K HDR. Όσοι προχωρήσουν σε ετήσια συνδρομή, το κόστος σ' αυτή την περίπτωση έχει οριστεί στα $69,99 κάνοντας ακόμα πιο ανταγωνιστική την πρόταση. Μέσα σε 2 χρόνια η Disney θα φέρει την υπηρεσία της στις μεγαλύτερες αγορές του πλανήτη, με το ευρωπαϊκό πάντως ντεμπούτο του Disney+ να πραγματοποιείται μέσα στο πρώτο μισό του 2020 στη Δυτική Ευρώπη στην οποία περιλαμβάνεται και η χώρα μας. 

chrome_2019-04-12_02-55-38.jpg.291512a1a64d1c66613b21402e4df344.jpg

Το περιεχόμενο είναι αυτό που αποτελεί και τη μεγαλύτερη δύναμη του Disney+ ειδικά έναντι του ανταγωνισμού (βλ. Netflix), με αποκλειστική παρουσία στην υπηρεσία και σε καμία άλλη, κάτι που η Disney φρόντισε να τονίζει καθ' όλη τη διάρκεια της παρουσίασης, Αυτό μεταφράζεται σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές όχι μόνο από την ίδια τη Disney αλλά και από κινηματογραφικά στούντιο που της ανήκουν όπως αυτά της Pixar, της Marvel, της Lucasfilm και της Fox ενώ σημαντικό περιεχόμενο θα παρέχει στην υπηρεσία και το National Geographic με εξαιρετικά ντοκιμαντέρ.

disney.jpg.0fd5a74c269ef7d555d4102fc6caaa28.jpg

 Σε ότι αφορά το κομμάτι της Disney, στην υπηρεσία τον πρώτο χρόνο θα κάνουν την εμφάνισή τους όλες οι κλασσικές ταινίες κινουμένων σχεδίων, όπως τα "Αλαντίν", "Η χιονάτη και οι 7 νάνοι", "Το βιβλίο της ζούγκλας", "Frozen" και το "Lion King". Ακολουθούν άλλες κινηματογραφικές επιτυχίες αλλά και νεανικές τηλεοπτικές επιτυχίες του παρελθόντος. 

Η Pixar έρχεται στο Disney+ με 18 ταινίες από την πρώτη ημέρα λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένου των τριών Toy Story, Up καθώς και των οσκαρικών Inside Out, Up και Bao. Δύο ακόμη μικρού μήκους ταινίες κινουμένων σχεδίων περιλαμβάνονται στα σχέδια της Pixar οι οποίες θα στηρίζονται σε χαρακτήρες του Toy Story. Τον επόμενο χρόνο την εμφάνισή της θα κάνει και μια σειρά που βασίζεται στους χαρακτήρες του Monsters Inc., με τους John Goodman και Billy Crystal να επιστρέφουν στους ρόλους των Sully και Mike αντίστοιχα. 

pixar.jpg.03ceeb478905927a71695b6bc012dd1e.jpg

Τα Marvel Studios είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά της υπηρεσίας όχι μόνο εξαιτίας της βιβλιοθήκης των 22 ταινιών που διαθέτει, αλλά και λόγο των νέων τηλεοπτικών σειρών που βρίσκονται σε παραγωγή. Η Captain Marvel θα κάνει την εμφάνισή της αποκλειστικά στην υπηρεσία από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της, κάτι που θα ισχύσει και για το Avengers: Endgame αργότερα. 

Η Marvel θα στηριχτεί αρκετά σε χαρακτήρες που γνωρίσαμε από τις ταινίες των Avengers, Captain America και Thor προκειμένου να δημιουργήσει τηλεοπτικές σειρές των 8-10 επεισοδίων, με τους ηθοποιούς που ενσάρκωσαν τους υπερήρωες στη μεγάλη οθόνη, να επιστρέφουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η σειρά Loki με τον Tom Hiddleston ενώ θα ακολουθήσουν τα δίδυμα "Falcon & Winter Soldier" και "Wanda Vision" με τις δικές τους τηλεοπτικές σειρές. Για την ώρα δεν έχει επιβεβαιωθεί η πρόσφατη πληροφορία για μια ακόμη σειρά, στην οποία πρωταγωνιστής θα είναι ο Hawkeye. Τέλος η Marvel ετοιμάζει και μια σειρά κινουμένων σχεδίων με την ονομασία "What if", στην οποία θα δούμε εναλλακτικά σενάρια για το MCU.

marvel_insomnia.jpg.d4d170d7710aa6e71eac05cf643f9218.jpg

Και οι δύο τριλογίες του Star Wars, μαζί με το Force Awakens και το Rogue One θα είναι διαθέσιμες από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του Disney+, με το Last Jedi και το Solo να έρχονται τον επόμενο χρόνο. Ακόμα και το Star Wars: Episode 9 το οποίο θα προβληθεί στους κινηματογράφους αυτό τον Δεκέμβριο, θα κάνει την εμφάνισή του αποκλειστικά στην υπηρεσία Disney+ και μόνο εκεί το 2020.

Δύο τουλάχιστον τηλεοπτικές σειρές βασισμένες στο σύμπαν του Star Wars έρχονται στην υπηρεσία, με πρώτη το "The Mandalorian" όπως ήδη γνωρίζαμε, μια σειρά 8 επεισοδίων. Θα ακολουθήσει ένα prequel του Rogue One με κεντρικό ήρωα τον Cassian Andor, τον οποίο θα υποδυθεί και πάλι ο Diego Luna όπως και στην ταινία.

star-wars_insomnia.jpg.9fc4d78143213fc899f253ca83faf3ad.jpg

Στις εκπλήξεις της παρουσίασης περιλαμβάνεται και η παρουσία των Simpsons από την πρώτη μέρα, και με τις 30 σεζόν που έχουν προβληθεί μέχρι σήμερα.

Η ίδια η εφαρμογή του Disney+ που βλέπετε και στα παραπάνω screenshots, θα κάνει την εμφάνισή της σε τηλεοράσεις, smartphones, tablets και όχι μόνο. Στους στόχους που έχει θέσει η Disney, για την υπηρεσία περιλαμβάνονται 60-90 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως μέχρι το 2024, το 30% των οποίων θα βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Για το πρώτο οικονομικό έτος, η εταιρεία θα ξοδέψει περίπου 1.5 δισεκατομμύριο δολάρια για τις νέες πρωτότυπες παραγωγές, ένα ποσό που θα φτάσει τα 2 δισεκατομμύρια έως το 2024.

  • Like 3
  • Thanks 1