Η Disney ενεργοποιεί και επίσημα τους πρώτους περιορισμούς προκειμένου να τερματίσει το διαμοιρασμό λογαριασμών της video streaming υπηρεσίας της, του Disney+. 

Η αρχή γίνεται από τον Καναδά και από την 1η Νοεμβρίου όπου οι χρήστες εκτός του κεντρικού νοικοκυριού του συνδρομητή δεν θα μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε λογαριασμούς. 

Οι λεπτομέρειες παραμένουν ελάχιστες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Disney+ θα επιβάλει τη νέα πολιτική. Η streaming υπηρεσία ενημερώνει τους Καναδούς χρήστες μέσω email, αναφέροντας: "Εφαρμόζουμε περιορισμούς στη δυνατότητά σας να μοιράζεστε το λογαριασμό σας ή τα διαπιστευτήρια σύνδεσης εκτός του νοικοκυριού σας".

Σύμφωνα με το help center της Disney, ως νοικοκυριό ορίζονται οι συσκευές που σχετίζονται με την κύρια προσωπική κατοικία ενός συνδρομητή και χρησιμοποιούνται από άτομα που ζουν εκεί. 

Το Netflix εφάρμοσε πρόσφατα παρόμοιους περιορισμούς κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά προσφέρει τη δυνατότητα πληρωμής για επιπλέον χρήστες εκτός νοικοκυριού αν και όχι σε όλες τις χώρες. Το Disney+ δεν έχει ανακοινώσει ακόμη κάποια ανάλογη λειτουργία. Οι Καναδοί που μοιράζονται λογαριασμούς εκτός του νοικοκυριού ενός συνδρομητή μπορεί απλώς να βρεθούν αποκλεισμένοι μετά την 1η Νοεμβρίου.

Δεν είναι επίσης σαφές αν το Disney+ θα επιτρέπει τη μεταφορά προφίλ, ώστε οι χρήστες να μπορούν να μεταφέρουν λίστες παρακολούθησης και συστάσεις σε νέους λογαριασμούς, όπως κάνει το Netflix.

Το Disney+ ανακοίνωσε για πρώτη φορά σχέδια για την πάταξη της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης τον Αύγουστο, παράλληλα με την αύξηση της συνδρομής του. Η εταιρεία δήλωσε ότι οι περιορισμοί των κωδικών πρόσβασης θα επεκταθούν ευρύτερα το επόμενο έτος.

Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στο να ωθήσει περισσότερες εγγραφές συνδρομητών καθώς η ανάπτυξη δείχνει να περιορίζεται σημαντικά. Ωστόσο, η έλλειψη εργαλείων μεταφοράς λογαριασμών ή επιλογών κοινής χρήσης επί πληρωμή ενέχει τον κίνδυνο να αποξενώσει ορισμένους χρήστες. Η σκληρή επιβολή χωρίς δυνατότητα μεταφοράς ενός προφίλ θα μπορούσε να απομακρύνει τους συνδρομητές.

Με την έναρξη της νέας συνδρομητικής της επιλογής που περιέχει διαφημίσεις, το Disney+ αντιμετωπίζει ήδη πολυπλοκότητα στην τιμολόγηση. Η προσθήκη περιορισμών στην κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης θέτει προκλήσεις μάρκετινγκ και διατήρησης πελατών. Άλλα μεγάλα ονόματα του streaming αναμένεται να ακολουθήσουν παρόμοια τακτική, με το Netflix και το Disney+ να αποτελούν τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο. 

  • Confused 1