Το Netflix ανακοίνωσε ότι εγκαινίασε τo "Profile Transfer", μια λειτουργία που επιτρέπει σε ένα συνδρομητή του να μεταβεί σε έναν ολοκαίνουργιο λογαριασμό χωρίς να δημιουργήσει εκ νέου το προφίλ του. 

Αυτό αποτρέπει τη διαγραφή των προσωπικών τους δεδομένων, όπως οι προσαρμοσμένες προτάσεις, το ιστορικό προβολής, η λίστα με τις αγαπημένες σειρές/ταινίες και άλλες ρυθμίσεις που θα ήταν ενοχλητικό να χαθούν και να δημιουργηθούν από την αρχή.

Καθώς η δημοφιλής video streaming υπηρεσία περιορίζει την κοινή χρήση λογαριασμών, το Netflix πιθανώς εγκαινιάζει τη νέα λειτουργία μεταφοράς προφίλ για να ενθαρρύνει όσους παρακάμπτουν τους όρους λειτουργίας του, να πληρώσουν για το δικό τους λογαριασμό το πλήρες αντίτιμο που τους αναλογεί.

Η λειτουργία ενεργοποιείται από σήμερα και οι συνδρομητές της υπηρεσίας σε όλο τον κόσμο θα ειδοποιηθούν μέσω email. Μόλις κάποιος χρήστης λάβει τη σχετική ενημέρωση, θα μπορεί να μεταβεί στο εικονίδιο του προφίλ του στην αρχική σελίδα του Netflix και να εντοπίσει την επιλογή "Transfer Profile" (Μεταφορά προφίλ). Η επιλογή "Μεταφορά προφίλ" μπορεί ακόμα να απενεργοποιηθεί στις ρυθμίσεις λογαριασμού.

«Οι άνθρωποι μετακινούνται. Οι οικογένειες μεγαλώνουν. Οι σχέσεις τελειώνουν. Όμως, καθ' όλη τη διάρκεια αυτών των αλλαγών στη ζωή, η εμπειρία σας στο Netflix θα πρέπει να παραμείνει η ίδια», έγραψε σε σημερινό blog ο Timi Kosztin, Product Manager του Netflix. «Ό,τι κι αν συμβαίνει, αφήστε το προφίλ σας στο Netflix να είναι μια σταθερά σε μια ζωή γεμάτη αλλαγές, ώστε να μπορείτε να καθίσετε αναπαυτικά, να χαλαρώσετε και να συνεχίσετε να παρακολουθείτε ακριβώς από εκεί που σταματήσατε».

spacer.png

Το Netflix ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι θα δοκιμάσει να περιορίσει το φαινόμενο  κοινής χρήσης κωδικού πρόσβασης ενός λογαριασμού μετά τη σημαντική πτώση των συνδρομητών του στις αρχές του χρόνου. Κατά την ανακοίνωση των οικονομικών του αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο του 2022, το Netflix ανέφερε ότι περίπου 100 εκατομμύρια νοικοκυριά χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο για την πρόσβαση στην υπηρεσία.

Τον περασμένο Μάρτιο, η υπηρεσία εγκαινίασε τη λειτουργία "προσθήκης επιπλέον μελών" στη Χιλή, την Κόστα Ρίκα και το Περού, καλώντας τους συνδρομητές να πληρώνουν επιπλέον χρεώσεις για επιπλέον άτομα που έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους. Τον Ιούλιο, το Netflix άρχισε να δοκιμάζει τη λειτουργία "add a home" στην Αργεντινή, τη Δομινικανή Δημοκρατία, το Ελ Σαλβαδόρ, τη Γουατεμάλα και την Ονδούρα.

Πάντως τα πράγματα φαίνονται πολύ καλύτερα για το Netflix αυτό το τρίμηνο. Η υπηρεσία πρόσθεσε 2,41 εκατομμύρια συνδρομητές, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 223,09 εκατομμύρια. Ειδικότερα. αν και ανέμενε καθαρή αύξηση 1 εκατομμυρίου συνδρομητών στο τρίτο τρίμηνο, τα σημερινά αποτελέσματα ξεπερνούν κατά πολύ τις προσδοκίες της εταιρείας αλλά και των αναλυτών. Η εταιρεία ανακοίνωσε ακόμα τζίρο 7,93 δισ. δολαρίων για το γ' τρίμηνο του 2022, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν 7,85 δισ. δολάρια.

Ενημέρωση 21/10 : Και Έλληνες χρήστες έχουν λάβει το σχετικό email από το Netflix το οποίο αναφέρει τα παρακάτω

image.png.560bfdc3bc51abbe0018e79b40d35de6.png

  • Like 1
  • Thanks 3
  • Confused 2