Η Disney αποκάλυψε το πρώτο trailer για το "Indiana Jones and the Dial of Destiny", που είναι ο επίσημος τίτλος της πέμπτης συνέχειας της περιπέτειας του γνωστού αρχαιολόγου με το μαστίγιο.

Συν τοις άλλοις, το trailer παρουσιάζει έναν Harrison Ford σε νεότερη ηλικία γυρνώνας μας πίσω στις ένδοξες μέρες των πρώτω περιπετειών του. Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 30 Ιουνίου 2023.

Το trailer ανοίγει με μερικά κλασικά, θανατηφόρα καμώματα του Indy, καθώς πηδάει ανάμεσα σε ταχύτατα αυτοκίνητα. Υπάρχουν επίσης πλάνα που τον δείχνουν να τρέχει κατά μήκος ενός κινούμενου τρένου και να οδηγεί μοτοσικλέτα στη βροχή, μετά να βρίσκεται σε ένα αεροπλάνο, όμως «αυτές οι μέρες έχουν έρθει και έχουν περάσει», λέει ο Ford ως συνταξιούχος Indy που έχει μείνει στη διδασκαλία.

«Δεν πιστεύω στη μαγεία, αλλά μερικές φορές στη ζωή μου έχω δει πράγματα. Πράγματα που δεν μπορώ να εξηγήσω», αφηγείται καθώς βλέπουμε τους “κακούς” της ταινίας που υποδύονται οι Mads Mikkelsen, Antonio Banderas, καθώς και τη βαφτιστήρα του Indy, την οποία υποδύεται η Phoebe Waller-Bridge. Η εμβληματική μουσική του John Williams από το "Indiana Jones" είναι φυσικά εδώ καθώς ο Indy παίρνει το καπέλο του, αποφεύγει με δυσκολία ένα τρένο πάνω σε άλογο και απειλεί μερικούς μπράβους με το μαστίγιό του στο κλείσιμο του trailer.

Η τελευταία εξόρμηση του Indy διαδραματίζεται στη δεκαετία του 1960 κατά τη διάρκεια του Διαστημικού Αγώνα μεταξύ των ΗΠΑ και της Σοβιετικής Ρωσίας. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες ταινίες, ο George Lucas δεν έγραψε την ιστορία για το "Indiana Jones 5" και ο Steven Spielberg δεν είναι ο σκηνοθέτης. Αντ' αυτού, και τους δύο αυτούς ρόλους έχει αναλάβει ο James Mangold, ο οποίος είναι γνωστός για ταινίες όπως τα "Logan", "Ford vs. Ferrari", "3:10 to Yuma" και άλλες. Ο Spielberg εξακολουθεί να συμμετέχει ως εκτελεστικός παραγωγός και ο Lucas, ο αρχικός δημιουργός του κινηματογραφικού franchise, πιστώνεται με μια μικρή συμμετοχή στο σενάριο.

Στο πλευρό του Ford συμπρωταγωνιστεί ο John Rhys-Davies, ο οποίος επαναλαμβάνει το ρόλο του Sallah, τον οποίο είδαμε για τελευταία φορά στο "Indiana Jones and the Last Crusade" του 1989. Στις νέες προσθήκες βλέπουμε τους Mikkelsen, Banderas, Thomas Kretschmann, Boyd Holbrook, Shaunette Renée Wilson και Toby Jones.

Η Waller-Bridge, η βραβευμένη με Emmy δημιουργός και πρωταγωνίστρια της σειράς "Fleabag" του Prime Video, κάνει επίσης την πρώτη της εμφάνιση στο franchise ως η βαφτιστήρα του Indy, Helena, την οποία ο συνθέτης Williams έχει περιγράψει ως «τυχοδιώκτρια, αλλά και μοιραία γυναίκα».

Το "Indiana Jones 5" δεν είναι μόνο η τελευταία παρουσία στο franchise για τον 80χρονο Ford, αλλά και για τον 90χρονο συνθέτη Williams, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι αυτή η ταινία θα είναι πιθανότατα η τελευταία που θα «ντύσει» με τις μαγικές συνθέσεις του. «Αυτή τη στιγμή εργάζομαι στο "Indiana Jones 5", το οποίο ο Harisson Ford -που είναι αρκετά νεότερος από μένα- νομίζω ότι έχει ανακοινώσει ότι θα είναι η τελευταία του ταινία», δήλωσε ο Williams στο Associated Press σε συνέντευξή του τον Ιούνιο του 2022. «Έτσι, σκέφτηκα: Αν ο Harisson μπορεί να το κάνει, τότε ίσως μπορώ κι εγώ». 
 

  • Like 12
  • Thanks 1