Η 4η φάση του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel (MCU) θα περιλαμβάνει δέκα ταινίες και σειρές για την υπηρεσία Disney+ όταν θα είναι διαθέσιμη του χρόνου.

Ο Πρόεδρος της Marvel, Kevin Feige, αποκάλυψε τα σχέδια της εταιρείας σε μία 90λεπτη παρουσίαση στο Hall H στην έκθεση Comic-Con, στο San Diego των Ηνωμένων Πολιτειών. Η 4η φάση του MCU (Marvel’s Cinematic Universe) θα αποτελείται από τις παρακάτω ταινίες και σειρές:

  • Black Widow (1η Μαΐου 2020)
  • Falcon and the Winter Soldier (Φθινόπωρο του 2020)
  • The Eternals (6 Νοεμβρίου 2020)
  • Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (12 Φεβρουαρίου 2021)
  • WandaVision (Άνοιξη του 2021)
  • Doctor Strange and the Multiverse of Madness (7 Μαΐου 2021)
  • Loki (Άνοιξη 2021)
  • What If (Καλοκαίρι του 2021)
  • Hawkeye (Φθινόπωρο 2021)
  • Thor: Love and Thunder (5 Νοεμβρίου 2021)

Ο Kevin Feige είπε επίσης ότι η εταιρεία έχει σχέδια και για ταινίες X-Men και Fantastic Four, αλλά η έκπληξη ήταν ότι θα επανεκκινήσουν τη κινηματογραφική σειρά «Blade» με πρωταγωνιστή μάλιστα τον Mahershala Ali.

 

To Doctor Strange and the Multiverse of Madness που θα σκηνοθετήσει ο Scott Derrickson, περιγράφεται ως το πρώτο φιλμ… τρόμου στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel. Το Thor: Love and Thunder θα είναι η 4η ταινία με πρωταγωνιστή τον γνωστό σούπερ ήρωα ωστόσο αυτή τη φορά, η Natalie Portman είναι που θα πάρει στα χέρια της το Mjolnir και θα γίνει… Thor.

 

Ανάμεσα στις νέες ταινίες θα υπάρχει και τουλάχιστον ένα «prequel», όπως είναι το Black Widow, όπου θα πρωταγωνιστήσουν πέρα από την Scarlett Johansson και οι Rachel Weisz, Florence Pugh και David Harbour. Ορισμένους ήρωες του συναντούμε για πρώτη φορά, με την Marvel να φαίνεται πως επιχειρεί να εκμεταλλευτεί το εύρος του σύμπαντος της, φέρνοντας στον κινηματογράφο τους The Eternals και Shang-Chi.

Στο The Eternals θα κάνει την εμφάνιση της μία ομάδα από υπερφυσικά όντα που ονομάζονται Eternals και που χρησιμοποιούν τις υπερδυνάμεις τους για να βοηθήσουν τους ανθρώπους στο μέλλον. Στην ταινία θα πρωταγωνιστούν οι Richard Madden, Kumail Nanjiani, Brian Tyree Henry, Salma Hayek και Angelina Jolie.

Στο φιλμ Shang-Chi, θα γνωρίσουμε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο τον ομώνυμο ήρωα που έχει αφιερώσει την ζωή του στην διάλυση της αυτοκρατορίας εγκλήματος του πατέρα του. Ο Kevin Feige επιβεβαίωσε στην Comic-Con ότι ο Mandarin –ο πραγματικός αυτή τη φορά και όχι εκείνος στην ταινία Iron Man 3- θα κάνει την εμφάνιση του στην ταινία που θα σκηνοθετήσει ο Destin Daniel Cretton. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα αναλάβει ο Simu Liu.

 

Η Marvel πέρα από ταινίες, ετοιμάζει και τηλεοπτικές σειρές για την επερχόμενη streaming υπηρεσία Disney+. Οι σειρές είναι οι Falcon and the Winter Soldier, WandaVision, Loki, Hawkeye και What If?. Από την Comic-Con και τον Kevin Feige, έγινε γνωστό ότι στη σειρά, ο κεντρικός χαρακτήρας Loki (τον οποίο θα ενσαρκώσει για ακόμη μία φορά ο Tom Hiddleston) είναι εκείνος που δραπέτευσε με το Tesseract το 2012 – κάτι που έγινε εξαιτίας των «παρεμβάσεων» των πρωταγωνιστών του Avenger’s: Endgame και που δεν έχει βιώσει τα γεγονότα σε αρκετές ταινίες όπως στις Thor: Ragnarok, Avengers: Infinity War και Avengers: Endgame.

Από την άλλη, οι δύο σούπερ ήρωες Falcon και Winter Soldier στην ομώνυμη σειρά συνεχίζουν από εκεί που τελείωσε το Avenger’s Endgame, ενώ η Marvel με την σειρά Hawkeye ρίχνει φως στο χρονικό διάστημα που ο κεντρικός ήρωας πέρασε ως Ronin. Τα γεγονότα στη σειρά WandaVision οδηγούν απευθείας επίσης στο Doctor Strange 2. Η τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων What If? εξερευνά εναλλακτικά «σενάρια» στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel και δίνει απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα, όπως στο τι θα συνέβαινε αν ο Loki είχε το Mjolnir κ.ά.  

Στην 4η φάση επίσης θα λάβουμε απαντήσεις για όλα όσα θα συμβούν μετά το Avenger’s: Endgame και το Spider-man: Far From Home. Πολλές περισσότερες πληροφορίες θα μάθουμε από το συνέδριο D23 της Disney τον ερχόμενο μήνα.

The Verge

  • Like 1