Το χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας αρκετών ταινιών της Marvel Studios άλλαξε σημαντικά σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις της Disney.

Το πολυαναμενόμενο Deadpool 3, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 3 Μαΐου 2024, θα βγει στις οθόνες στις 26 Ιουλίου 2024. Η απόφαση αυτή έρχεται στον απόηχο μιας προσωρινής συμφωνίας για την ολοκλήρωση της απεργίας των ηθοποιών στο Χόλυγουντ. Η παραγωγή αναμένεται να ξαναρχίσει στο Λονδίνο τις επόμενες εβδομάδες, όπου η Marvel και η Disney έχουν αναλάβει δαπάνες για τη συντήρηση των κινηματογραφικών σκηνικών κατά τη διάρκεια της διακοπής της παραγωγής.

Ο επαναπρογραμματισμός,  έχει επηρεάσει και άλλες ταινίες της Marvel Studios. Συγκεκριμένα το Captain America: Brave New World, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 26 Ιουλίου 2024, αναβλήθηκε για τις 14 Φεβρουαρίου 2025. Το πολύπαθο Blade, που επρόκειτο να κυκλοφορήσει σε αυτή τη νέα ημερομηνία, αναβλήθηκε για τις 7 Νοεμβρίου 2025. Το Thunderbolts, που αρχικά είχε οριστεί για τις 20 Δεκεμβρίου 2024, μετατέθηκε για τις 25 Ιουλίου 2025.

Ως αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών, το Deadpool 3 είναι η μοναδική ταινία του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το επόμενο έτος. Αυτό αποτελεί μια σημαντική απόκλιση από τη συνήθη κυκλοφορία τριών ή περισσότερων ταινιών ανά έτος. Μένει να δούμε πώς αυτή η σχετική σπανιότητα θα επηρεάσει το ήδη μειωμένο ενδιαφέρον του κοινού για το είδος των υπερηρώων.

Οι απεργίες της SAG-AFTRA και της Συντεχνίας Συγγραφέων της Αμερικής, οι οποίες ολοκληρώθηκαν με διαφορά λίγων εβδομάδων, έχουν διαταράξει τα χρονοδιαγράμματα παραγωγής σε όλο το Χόλιγουντ. Οι επερχόμενες ταινίες της Marvel Studios βρίσκονταν σε διαφορετικά στάδια παραγωγής όταν σημειώθηκαν οι απεργίες. Το Captain America: Brave New World φέρεται να είχε ολοκληρώσει τις κύριες λήψεις, γεγονός που οδήγησε σε εικασίες ότι θα μπορούσε να καλύψει την κενή θέση του Deadpool 3. Ωστόσο, το Variety αναφέρει ότι η παραγωγή των ταινιών Blade και Thunderbolts δεν έχειακόμη ξεκινήσει.

Εκτός από τις ταινίες της Marvel Studios, η Disney αναθεώρησε επίσης την ημερομηνία κυκλοφορίας του CGI prequel του Lion King, Mufasa: The Lion King. Η ταινία, που αρχικά είχε οριστεί για τις 5 Ιουλίου, θα κυκλοφορήσει τώρα στις 20 Δεκεμβρίου 2024. Η Sony Pictures ανακοίνωσε επίσης μια καθυστέρηση στην κυκλοφορία της τρίτης ταινίας της που βασίζεται στον χαρακτήρα Venom της Marvel, μεταθέτοντάς την από τις 12 Ιουλίου 2024 στις 8 Νοεμβρίου του ίδιου έτους.
 

  • Like 4
  • Thanks 1