Τα δύο μεγάλα στούντιο παραγωγής, Sony Pictures και Disney θα συνεργαστούν ξανά και –για αρχή- θα δούμε μία ακόμα ταινία Spider-Man σε παραγωγή της Marvel Studios.

Μετά την επίσημη ανακοίνωση του «διαζυγίου», οι εκπρόσωποι των δύο κινηματογραφικού στούντιο φαίνεται πως κάθισαν ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά αυτή την φορά το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό. Έτσι, οι δύο εταιρείες κατέληξαν σε συμφωνία ώστε η Marvel να αναλάβει την παραγωγή μίας ακόμη ταινίας Spider-Man για την Sony Pictures. Το νέο φιλμ μάλιστα ανακοινώθηκε ότι θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 16 Ιουλίου του 2021.

«Είμαι ενθουσιασμένος που το ταξίδι του Spidey στο MCU θα συνεχιστεί και εγώ και όλοι μας στην Marvel Studios είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε αυτό (το ταξίδι)», δήλωσε ο επικεφαλής της Marvel Studios, Kevin Feige. Ο Spider-Man αποτελεί ένα ισχυρό σύμβολο και ένας ήρωας που η ιστορία του είναι γνωστή σε όλες τις ηλικίες και στο κοινό όλου του πλανήτη.

Επίσης, είναι ο μοναδικός ήρωας με την υπερδύναμη να διασχίζει κινηματογραφικά σύμπαντα, έτσι καθώς η Sony θα συνεχίσει να αναπτύσσει το δικό της “αραχνοσύμπαν” ποτέ δεν ξέρετε τι εκπλήξεις μπορεί να φέρει το μέλλον» συμπλήρωσε. Εκτός από μία ταινία, η συμφωνία περιλαμβάνει και μία εμφάνιση του Spider-Man σε μία μελλοντική ταινία του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel.

To 2015, τα δύο στούντιο ανακοίνωσαν μία πρωτοφανή συνεργασία, από την οποία προέκυψαν δύο εξαιρετικά επιτυχημένες ταινίες (περίπου $2 δις σε έσοδα), τα Spider-Man: Homecoming και Spider-Man: Far From Home, των οποίων την παραγωγή ανέλαβε κατά το μεγαλύτερο μέρος η Marvel Studios, ενώ ο χαρακτήρας –του οποίου τα δικαιώματα κατέχει η Sony Pictures- έκανε την εμφάνιση του σε μία σειρά από ταινίες του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel (MCU, Marvel’s Cinematic Universe). Λίγο μετά την πρεμιέρα του «Far From Home» στους κινηματογράφους, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο εταιρειών κατά την επαναδιαπραγμάτευση μίας νέας συμφωνίας κατέληξαν σε αδιέξοδο με αποτέλεσμα ο Spider-Man να βρεθεί και επίσημα εκτός MCU.

Οι δύο εταιρείες παρόλα αυτά κατέληξαν σε μία νέα συμφωνία, της οποίας οι όροι δεν έγιναν γνωστοί. Αυτό ωστόσο που ξέρουμε είναι ότι ετοιμάζεται μία νέα ταινία με πρωταγωνιστή τον Tom Holland και πως θα εμφανιστεί και σε μία ακόμη ταινία του MCU (ή και σε περισσότερες αν τα πράγματα πάνε καλά).

Holywood Reporter

  • Like 2