Σύντομα θα αρχίσουν να εμφανίζονται μηνύματα που θα προτρέπουν όσους συνδέονται με τον ίδιο κωδικό να δημιουργήσουν δικούς τους λογαριασμούς

Η προσπάθεια της Disney να ελέγξει το φαινόμενο κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι. Στη διάρκεια ενημέρωσης σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας, την Τετάρτη, ο Χιού Τζόνστον, οικονομικός διευθυντής της Disney, ανακοίνωσε ότι οι λογαριασμοί στο Disney Plus που θεωρούνται ύποπτοι για μη προβλεπόμενη χρήση κοινών κωδικών πρόσβασης θα δουν να εμφανίζεται επί της οθόνης η επιλογή εγγραφής για δική τους συνδρομή.

Παράλληλα, η Disney θα αρχίσει να επιτρέπει στους κατόχους συνδρομών να προσθέτουν άτομα εκτός της οικογένειάς τους έναντι μιας "επιπλέον χρέωσης", όμως η εταιρία δεν διευκρίνισε πού θα κυμαίνεται αυτή. "Θέλουμε να προσεγγίσουμε ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό με το εκπληκτικό περιεχόμενό μας", δήλωσε ο Τζόνστον. "Περιμένουμε με ανυπομονησία να παρουσιάσουμε αυτή τη νέα επιλογή που βελτιώνει τη συνολική εμπειρία χρήσης και να ενισχύσουμε τη συνδρομητική μας βάση".

Από την αρχή του χρόνου, τόσο το Disney Plus όσο και το Hulu ενημέρωσαν τους όρους χρήσης των υπηρεσιών, όπου πλέον προβλέπεται ο αποκλεισμός χρηστών που μοιράζονται τις συνδρομές τους με άτομα εκτός οικογένειας. Οι νέοι όροι χρήσης τέθηκαν σε εφαρμογή στις 25 Ιανουαρίου για τους νέους συνδρομητές, ενώ οι υφιστάμενοι συνδρομητές θα δουν τις νέες αλλαγές από τις 14 Μαρτίου. Το Netflix προχώρησε ήδη στην παροχή μιας παρόμοιας υπηρεσίας πέρυσι, επιτρέποντας τους υφιστάμενους συνδρομητές να προσθέσουν ένα άτομο εκτός οικογένειας στο λογαριασμό τους, έναντι επιπλέον 7,99 δολαρίων το μήνα.

"Η δυνατότητα αυτή αποτελεί μια ευκαιρία για εμάς", συμπλήρωσε ο Τζόνστον. "Είναι μια επιλογή την οποία προφανώς ο ανταγωνιστής μας ήδη αξιοποιεί και βρίσκεται μπροστά στα μάτια μας...Έχουμε προγραμματίσει ορισμένες πολύ συγκεκριμένες δράσεις στις οποίες θα προχωρήσουμε μέσα στους αμέσως επόμενους μήνες".

Οι εξελίξεις αυτές καταγράφονται καθώς το Disney Plus ετοιμάζεται να παρουσιάσει ενιαία εφαρμογή με το Hulu το Μάρτιο, σε συνέχεια της δοκιμαστικής έκδοσης που διέθεσε πέρυσι. Από τη δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρίας προκύπτει επίσης ότι το Disney Plus απώλεσε 1,3 εκατομμύρια συνδρομητές στις ΗΠΑ και τον Καναδά, στον απόηχο των περυσινών αυξήσεων στο κόστος των υπηρεσιών  του, ενώ το Hulu πρόσθεσε 1,2 εκατομμύρια συνδρομητές.

Την Πέμπτη, το ESPN, το οποίο ανήκει στη Disney, ανακοίνωσε σχέδια για τη δημιουργία μιας νέας υπηρεσίας διαδικτυακής μετάδοσης αθλητικών αγώνων, σε συνεργασία με το Fox και τη Warner Bros. Discovery. Η υπηρεσία αυτή, το όνομα της οποίας δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, θα διατεθεί στην αγορά αυτό το φθινόπωρο και θα είναι διαθέσιμη επίσης στους συνδρομητές στο Disney Plus bundle, μαζί με το Hulu και το ESPN plus. Όλα αυτά, ενώ η Disney σχεδιάζει να διαθέσει μια νέα εκδοχή του συνδρομητικού ESPN που θα απευθύνεται κατευθείαν στους καταναλωτές, τον Αύγουστο του 2025, κίνηση η οποία σηματοδοτεί την απομάκρυνση από το μοντέλο του pay TV, ενώ εξακολουθεί να καταγράφεται μείωση στην τηλεθέαση αλλά και τα διαφημιστικά έσοδα.