Το αφεντικό της Marvel, Kevin Feige, πιστεύει ότι η εταιρεία θα μπορούσε να προσαρμόσει τα σχέδιά της όσον αφορά την κυκλοφορία των τηλεοπτικών σειρών στο Disney+ και να τις τοποθετήσει σε πιο αραιά χρονικά διαστήματα.

Σε συνέντευξή του στο Entertainment Weekly, ο Feige ανέφερε ότι υπάρχει πάρα πολύ περιεχόμενο στο διαδίκτυο και επιθυμεί το περιεχόμενο της Marvel να ξεχωρίζει.

«Νομίζω ότι ένα από τα πλεονεκτήματα του να είσαι στα Marvel Studios είναι να τοποθετούνται οι ταινίες και οι σειρές στο πνεύμα της εποχής. Είναι πιο δύσκολο να κάνεις τη διαφορά όταν υπάρχει τόσο πολύ περιεχόμενο εκεί έξω", δήλωσε ο Feigne.

«Θέλουμε τα Marvel Studios και τα projects του MCU να ξεχωρίζουν. Έτσι, ο κόσμος θα δει ότι καθώς προχωράμε περισσότερο στη φάση 5 και 6, ο ρυθμός με τον οποίο κυκλοφορούμε νέες τηλεοπτικές σειρές στο Disney+ θα αλλάξει, έτσι ώστε να έχουν η καθεμία την ευκαιρία να λάμψει».

Ο Feige ανέφερε ότι η Marvel εξετάζει το ενδεχόμενο να έχει μια διπλή στρατηγική, να κυκλοφορεί αρχικά λιγότερες σειρές ανά έτος και να μοιράζει τις κυκλοφορίες σε μεγαλύτερα διαστήματα ώστε οι χρήστες να τις απολαμβάνουν πιο άνετα. Τα Marvel Studios σχεδιάζουν να κυκλοφορήσουν περίπου επτά σειρές στη φάση 5, η οποία θα διαρκέσει από φέτος 2023 έως την επόμενη χρονιά. Για λόγους σύγκρισης, η εταιρεία είχε κυκλοφορήσει οκτώ σειρές στα δύο χρόνια της φάσης 4...

Οι φετινές κυκλοφορίες της Marvel στο Disney+ περιλαμβάνουν τη δεύτερη σεζόν του "What If...?" και του "Loki" μαζί με την εισαγωγή νέων σειρών όπως το "Secret Invasion" και το "Ironheart".

Η στρατηγική κυκλοφοριών του στούντιο μπορεί να επηρεάσει το Dinsey+, το οποίο ανακοίνωσε την πρώτη της απώλεια συνδρομητών ύψους 2,4 εκατομμυρίων το τελευταίο τρίμηνο. Ενώ η υπηρεσία κέρδισε 200.000 συνδρομητές στις ΗΠΑ και τον Καναδά, η Disney+ Hotstar, η υπηρεσία streaming της που είναι διαθέσιμη στην Ινδία και σε μέρη της Νοτιοανατολικής Ασίας, έχασε 3,8 εκατομμύρια συνδρομητές. Η κακή επίδοση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην απώλεια των δικαιωμάτων για το τουρνουά κρίκετ Indian Premier League.

  • Like 1