Η εταιρεία Bigscreen VR παρουσίασε πρόσφατα το πρώτο της σετ κεφαλής εικονικής πραγματικότητας, το οποίο είναι εξαιρετικά μικρό, με βάρος μόλις 127 γραμμάρια.

Παρά το μέγεθός του, το σετ VR είναι ενσύρματο και για να λειτουργήσει απαιτεί σύνδεση με υπολογιστή (wired-only). Η συσκευή που ονομάζεται Beyond, δεν συμβιβάζεται στον τομέα των προδιαγραφών, έχοντας οθόνες OLED ανάλυσης 5.120 x 2.560 pixels, με ρυθμό ανανέωσης έως 90 Hz και μια σειρά από επιλογές προσαρμογής. Η συσκευή διαθέτει φακούς pancake, οι οποίοι επιτρέπουν στο σετ να έχει λεπτότερο και ελαφρύτερο form factor και «σημαντικά βελτιωμένη ευκρίνεια» σε σύγκριση με άλλες συσκευές αυτού του τύπου που χρησιμοποιούν φακούς Fresnel, όπως το Valve Index.

Η συσκευή επίσης επιδεικνύει οπτικό πεδίο 90° και ενσωματώνει SteamVR tracking συμβατό με τους σταθμούς βάσης, τα αξεσουάρ και τα χειριστήρια SteamVR. Το Beyond VR headset υποστηρίζει πλήρως τα παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας στο Steam, συμπεριλαμβανομένης και της εφαρμογής της ίδιας της Bigscreen, όπου σας επιτρέπει να παρακολουθείτε ταινίες, να παίζετε παιχνίδια και να κάνετε παρέα με φίλους σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας.

Bigscreen-1.jpg

Για μεγαλύτερη άνεση, η Bigscreen επιτρέπει την προσαρμογή του «μαξιλαριού της μάσκας» ειδικά για το πρόσωπο κάθε χρήστη που θα παραγγείλει το σετ σαρώνοντας μια εικόνα του προσώπου του και ανεβάζοντάς την στην εφαρμογή της. Δυστυχώς, αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν ο χρήστης είναι κάτοχος ενός iPhone XR ή νεότερου μοντέλου, καθώς χρησιμοποιεί τον αισθητήρα TrueDepth της συσκευής της Apple για να δημιουργήσει «ένα λεπτομερές τρισδιάστατο πλέγμα με ακρίβεια κάτω του χιλιοστού για το πρόσωπο».

Καθώς το «μαξιλαράκι» προσαρμόζεται και αφαιρείται με τη χρήση μαγνητών, ο χρήστης μπορεί να παραγγείλει ένα πρόσθετο ειδικά προσαρμοσμένο μαξιλάρι για οποιονδήποτε μοιράζεται τη συσκευή μαζί του, καθώς και να προσθέσει φακούς με συνταγή γιατρού (για όσους έχουν προβλήματα με την όραση).

Bigscreen-2.jpg

Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν στερεοφωνικά μικρόφωνα, αισθητήρα εγγύτητας για την ανίχνευση του χώρου μεταξύ του προσώπου και του σετ κεφαλής για μία περισσότερο καθηλωτική εμπειρία VR, ένα καλώδιο USB-C και μια θύρα USB-C που επιτρέπει στον χρήστη να συνδέσει «μια σειρά από πηγές ήχου ή άλλες συσκευές USB». Έρχεται επίσης με την επιλογή δύο ιμάντων/λουριών: έναν εξαιρετικά ελαφρύ σχεδιασμένο για άνεση και έναν που έρχεται με «υψηλής ποιότητας» ήχο.

Bigscreen-3.jpg

Το headset της Bigscreen VR είναι ήδη διαθέσιμο για προπαραγγελία για $999 (είναι πλήρως refundable σε περίπτωση μη ικανοποίησης). Η συσκευή ωστόσο, δεν συνοδεύεται από τους απαιτούμενους σταθμούς βάσης SteamVR ή τα χειριστήρια Valve Index ενώ δεν περιλαμβάνει επίσης και το Tundra Tracker ή το HTC Vive Tracker που προτείνεται για το tracking ολόκληρου του σώματος. Οι πρώτες αποστολές της συσκευής στις ΗΠΑ αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο 3ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

  • Like 2