30 εταιρείες από τη βιομηχανία της ψυχαγωγίας, καλωδιακά κανάλια και κινηματογραφικά-τηλεοπτικά στούντιο αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους στην αντιμετώπιση της πειρατείας, μέσα από τη σύσταση της ACE (Alliance for Creativity and Entertainment).

Η δημιουργία της συμμαχίας ανακοινώθηκε χθες, ενώ στα μέλη της περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι Amazon, HBO, Netflix και Twentieth Century Fox.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε, στόχος της ACE είναι να επεκτείνει τις προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την αντιμετώπιση της πειρατείας και, γι’ αυτό τον λόγο, θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία τόσο των μελών της όσο και της Ένωσης Εταιρειών Κινηματογράφου της Αμερικής (ΜΡΑΑ). Παράλληλα, θα διεξαγάγει έρευνες και θα συνεργασθεί με τις διωκτικές αρχές.

 

Σύμφωνα με την ACE, όπως αυξάνεται η ψηφιακή βιομηχανία ψυχαγωγίας, τόσο αυξάνεται και η απειλή από την πειρατεία. Μάλιστα, φέρνει ως παράδειγμα την περασμένη χρονιά, σημειώνοντας πως οι ιστοσελίδες απευθείας streaming πειρατικού υλικού δέχθηκαν 21,4 δισ. επισκέψεις. Ακόμη δεν είναι απολύτως ξεκάθαρη η στρατηγική που θα ακολουθήσει η συμμαχία. Ωστόσο, από το “ειδικό βάρος” που έχουν τα μέλη της, αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο.

 

Link.png Site: Εngadget