Παρά την αύξηση των τιμών στη Βόρεια Αμερική πριν από ένα χρόνο, το Netflix γίνεται φθηνότερο σε περισσότερες από 30 χώρες.

Παρόλο που αυτό φαίνεται να είναι αντιφατικό με την πρώτη ματιά, η εταιρεία φαίνεται να πειραματίζεται με τη σωστή ισορροπία των παγκόσμιων εσόδων και της αύξησης των συνδρομητών, καθώς οι συνήθειες των θεατών αλλάζουν μετά το lockdown.

Η εταιρεία έχει μειώσει τις τιμές έως και κατά το ήμισυ σε τμήματα της Μέσης Ανατολής (Υεμένη, Ιορδανία, Λιβύη και Ιράν), της υποσαχάριας Αφρικής (Κένυα), της Ευρώπης (Κροατία, Σλοβενία και Βουλγαρία), της Λατινικής Αμερικής (Νικαράγουα, Ισημερινός και Βενεζουέλα) και της Ασίας (Μαλαισία, Ινδονησία, Ταϊλάνδη και Φιλιππίνες). Παρόλο που οι περιοδικές αυξήσεις των τιμών έχουν γίνει τακτικό φαινόμενο για το Netflix, η εταιρεία εισήγαγε επίσης ένα φθηνότερο πρόγραμμα με υποστήριξη διαφημίσεων σε 12 χώρες τον περασμένο Οκτώβριο.

Οι μειώσεις στις τιμές των συνδρομών έρχονται την ίδια στιγμή που άλλες υπηρεσίες streaming (συμπεριλαμβανομένων των Disney+, Hulu και Sling TV) αύξησαν πρόσφατα τις τιμές. «Είναι σίγουρα αντίθετο με τις πρόσφατες τάσεις όχι μόνο για το Netflix, αλλά και για την ευρύτερη βιομηχανία streaming», δήλωσε ο John Hodulik, αναλυτής μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας της UBS Group AG στην εφημερίδα The Wall Street Journal. «Ορισμένες από αυτές τις μειώσες σε ποσοστιαία βάση είναι σημαντικές», είπε.

Στην τελευταία ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του Netflix τον Ιανουάριο, ο συνδιευθύνων σύμβουλος Greg Peters δήλωσε ότι η εταιρεία θέλει να βρει τομείς όπου μπορεί να αυξήσει τις τιμές, βοηθώντας στη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων σε περιεχόμενο. «Θεωρούμε τους εαυτούς μας ως ένα μη υποκατάστατο αγαθό», δήλωσε ο Peters. Οι περιφερειακές αυξήσεις τιμών επιτρέπουν στο Netflix να προσθέσει συνδρομητές σε παγκόσμιες αγορές όπου το μερίδιό της θα μπορούσε να είναι υψηλότερο. Το γεγονός ότι οι ανταγωνιστικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των Disney+, HBO Max και Paramount+, επεκτείνονται σε παγκόσμιο επίπεδο, πιθανόν να έπαιξε ρόλο στην απόφαση.

Το Netflix εξακολουθεί να προωθεί μια νέα μηνιαία χρέωση για όσους διαμοιράζονται τη σύνδεσή τους με άτομα εκτός του σπιτιού τους. Αφού δοκίμασε το πρόγραμμα στη Λατινική Αμερική, η εταιρεία έθεσε σε εφαρμογή την επί πληρωμή κοινή χρήση λογαριασμού στον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία. Η νέα χρέωση κοστίζει 8 δολάρια στον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία, 4 ευρώ στην Πορτογαλία και 6 ευρώ στην Ισπανία. 
 

  • Confused 1