Για μεγάλο χρονικό διάστημα, το Netflix είχε τρεις κατηγορίες συνδρομών: Basic, Standard και Premium.

Υπάρχουν διαφορετικά προνόμια σε κάθε ένα από αυτά, αλλά η ουσία είναι ότι το Basic είναι κλειδωμένο σε 720p ανάλυση και μία οθόνη, το Standard είναι κλειδωμένο σε 1080p και δύο οθόνες ενώ το Premium προσφέρει ποιότητα εικόνας σε 4K ανάλυση και με δυνατότητα ταυτόχρονης θέασης σε έως και τέσσερις οθόνες. Το 2022, όμως, το Netflix πρόσθεσε μια τέταρτη βαθμίδα: Basic με διαφημίσεις. Αυτή η βαθμίδα είναι ουσιαστικά η ίδια με τη βαθμίδα Basic αλλά ελαφρώς φθηνότερη εξαιτίας της παρουσίας διαφημίσεων κατά την αναπαραγωγή.

Τώρα, φαίνεται ότι η εταιρεία σκέφτεται να καταργήσει την κανονική βαθμίδα Basic και να μετατρέψει την βαθμίδα που βασίζεται στις διαφημίσεις σε Standard with Ads. Στον Καναδά, η σελίδα υποστήριξης του Netflix εμφανίζει ήδη αυτές τις αλλαγές. Όσοι από σήμερα στη συγκεκριμένη χώρα διατηρούν συνδρομή Basic στο Netflix, μπορούν να συνεχίσουν να τη χρησιμοποιούν κανονικά. Ωστόσο, εάν προχωρήσουν σε μη ανανέωση, τότε σε περίπτωση νέας ενεργοποίησης, θα πρέπει στη συνέχεια να επιλέξουν μια διαφορετική βαθμίδα.

Η κίνηση αυτή είναι χωρίς αμφιβολία ένας ακόμη τρόπος με τον οποίο το Netflix προσπαθεί να αυξήσει τα έσοδά του. Παρόλο που η νέα βαθμίδα Standard with Ads είναι σημαντικά φθηνότερη από τη βαθμίδα Standard, αυτές οι διαφημίσεις φέρνουν επιπλέον χρήματα. Αναγκάζοντας τους πελάτες να επιλέξουν μεταξύ αυτών των δύο βαθμίδων, η εταιρεία θα κερδίσει πιθανότατα πρόσθετα έσοδα χάρη στους πελάτες που είτε θα πληρώνουν περισσότερα από όσα πληρώνουν τώρα μεταπηδώντας από το Basic στο Standard, είτε φέρνουν στην εταιρεία περισσότερα κέρδη από την προβολή διαφημίσεων στο πακέτο Standard with Ads.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το Netflix δοκιμάζει ή σχεδιάζει να δοκιμάσει αυτό το σύστημα σε αγορές εκτός του Καναδά. Ωστόσο, οι Καναδοί ήταν από τους πρώτους που είδαν να τίθενται σε εφαρμογή οι νέοι περιορισμοί κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης - και η πολιτική αυτή ισχύει πλέον σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι πολύ πιθανό το Netflix να χρησιμοποιεί τον Καναδά ως χώρα δοκιμών, με άλλες να ακολουθούν σύντομα.

  • Confused 2