Το νέο άλμπουμ της Τέιλορ Σουίφτ έσπασε το ρεκόρ άλμπουμ με τις περισσότερες αναπαραγωγές μέσα σε μία ημέρα, όπως ανακοίνωσε η πλατφόρμα.

Η Τέιλορ Σουίφτ, με τη νέα της δουλειά, κατέκτησε και την πρώτη θέση στη λίστα των καλλιτεχνών που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον μέσα σε μία ημέρα.

Το πολυαναμενόμενο νέο άλμπουμ της κυκλοφόρησε την Παρασκευή, προκαλώντας ενθουσιασμό στους πολυάριθμους φίλους της Αμερικανίδας τραγουδίστριας.

Το Tortured Poets Department περιλαμβάνει 31 κομμάτια, μέσα από τα οποία η εξαιρετικά πετυχημένη Σουίφτ προσεγγίζει μια σειρά απογοητεύσεων στην προσωπική της ζωή, ενώ εμφανίζεται να σχολιάζει οργισμένα τη στάση ορισμένων παλαιότερων συντρόφων της.

Τα πρώτα 16 κομμάτια κυκλοφόρησαν, όπως ήταν προγραμματισμένο, στις 7 το πρωί ώρα Ελλάδας, όμως λίγες μόλις ώρες αργότερα προστέθηκαν άλλα 15 κομμάτια, προσφέροντας έτσι στους θαυμαστές της Σουίφτ άφθονο υλικό προς ανάλυση, όπως άλλωστε και στους δημοσιογράφους που ασχολούνται με τη μουσική σκηνή.

Η Σουίφτ δήλωσε ότι το άλμπουμ ήταν μια ανθολογία νέων έργων, τα οποία προσέγγιζαν "γεγονότα, απόψεις και συναισθήματα από μια φευγαλέα και μοιρολατρική περίοδο, η οποία αποδείχτηκε εξίσου εντυπωσιακή και θλιβερή".

_132857603_gettyimages-2053045571.jpg.webp.e4b8837ae18df940ac256c51e4ea1b8f.webp

 "Το κεφάλαιο αυτό έκλεισε οριστικά. Δεν υπάρχει τίποτε που να γυρεύει εκδίκηση, κανένας ανοιχτός λογαριασμός, από τη στιγμή που οι πληγές επουλώθηκαν", δήλωσε. "Από τη στιγμή που έχουμε μιλήσει για τη θλιβερότερη στιγμή μας, μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτή".

Η Σουίφτ είχε ανακοινώσει την επικείμενη άφιξη του 11ου άλμπουμ της από τη σκηνή των Βραβείων Grammy, το Φεβρουάριο.

Το Dead Poets Department συγκέντρωσε 200 εκατομμύρια streams μέσα στις πρώτες 24 ώρες από την κυκλοφορία του, ενώ το 2022 η Σουίφτ είχε καταλάβει και τις δέκα πρώτες δέσεις στη λίστα Hot 100 μετά την κυκλοφορία του Midnights και παραμένει η μόνη καλλιτέχνιδα που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο.

Υπενθυμίζεται ότι η Σουίφτ είχε εμπλακεί σε μακροχρόνιο αγώνα προκειμένου να ανακτήσει τα δικαιώματα σε παλαιότερα τραγούδια της και τελικά το πέτυχε εν μέρει, αποκτώντας τη δυνατότητα να προχωρήσει σε νέες ηχογραφήσεις των πρώτων επιτυχιών της. Είναι υπέρμαχος του δικαιώματος των καλλιτεχνών να ελέγχουν το πώς χρησιμοποιείται η δουλειά τους, αλλά και να διεκδικούν μεγαλύτερα μερίδια από τα κέρδη που αποκτούν οι δισκογραφικές -και πλέον οι εταιρίες streaming- από την κυκλοφορία του έργου των καλλιτεχνών.

  • Like 2
  • Confused 1
  • Haha 9