Το Spotify σας επιτρέπει ήδη να κατεβάζετε τραγούδια, άλμπουμ και λίστες αναπαραγωγής για ακρόαση χωρίς να είστε συνδεδεμένος στο Internet, όμως πρέπει να επιλέγετε κάθε ένα από αυτά χειροκίνητα, οπότε είναι εύκολο να ξεχάσετε να κατεβάσετε την αγαπημένη σας μουσική σε έκτακτες περιπτώσεις (πχ. για μια πτήση).

Τώρα, η εταιρεία δοκιμάζει ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται "Your Offline Mix", το οποίο θα "αποθηκεύει ένα μείγμα από τα τραγούδια που έχετε αναπαράγει πρόσφατα, το οποίο μάλιστα παρουσίασε ο CEO του Spotify, Daniel Ek, στο Twitter.

Η λειτουργία μοιάζει με τη λειτουργία Offline Mixtape του YouTube που κυκλοφόρησε το 2019. Όπως είχε αναφερθεί τότε, "οι έξυπνες λήψεις θα επιλέξουν μερικά από τα αγαπημένα σας τραγούδια και θα διασφαλίσουν ότι θα είναι διαθέσιμα σε εσάς ανά πάσα στιγμή". Η λειτουργία του Spotify είναι παρόμοια, με το σύστημα να κατεβάζει τραγούδια που ο χρήστης ακούει συχνά, μαζί με άλλο περιεχόμενο.

Το χαρακτηριστικό βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο και δεν είναι ακόμη σαφές πότε θα είναι διαθέσιμο, αλλά αρκετοί χρήστες του Spotify, απαντώντας στο μήνυμα του Ek στο Twitter δηλώνουν ότι το έχουν ήδη δει στις εφαρμογές τους, με έναν από αυτούς να σημειώνει ότι δεν είχε κατεβάσει το 90% των τραγουδιών στη δική του λίστα. Επιπλέον, το screenshot δείχνει μια offline μίξη διάρκειας άνω των τρεισήμισι ωρών, οπότε μπορεί να περιλαμβάνει πολλά τραγούδια. Αυτό θα το κάνει αρκετά χρήσιμο για τις στιγμές που ταξιδεύετε ή βρίσκεστε σε απομακρυσμένη τοποθεσία και χρειάζεστε λίγη (ή πολλή) μουσική.

  • Like 1