Ο συνιδρυτής της Pluto TV, Ilya Pozin, θέλει να διαθέσει στην αγορά τηλεοράσεις εντελώς δωρεάν, οι οποίες θα υποστηρίζονται από διαφημίσεις...

Αυτό προκύπτει από μια αναφορά του Janko Roettgers στο ενημερωτικό δελτίο Lowpass, ο οποίος αναφέρει ότι η δωρεάν τηλεόραση θα συνοδεύεται από μια δεύτερη, ενσωματωμένη οθόνη αφιερωμένη αποκλειστικά στις διαφημίσεις αλλά και μια ηχόμπαρα.

Αντί να κερδίζει από τις πωλήσεις της τηλεόρασης, ο Roettgers αναφέρει ότι η νέα εταιρεία του Pozin, που ονομάζεται Teevee Corporation, θα κερδίζει χρήματα από τις διαφημίσεις που θα εμφανίζονται στη δεύτερη οθόνη. Η ιδέα δεν είναι τόσο γελοία όσο ακούγεται, καθώς ήδη η Vizio, για παράδειγμα, κερδίζει ήδη πολύ περισσότερα χρήματα από διαφημίσεις και προμήθειες παρά από την πώληση τηλεοράσεων.

Πηγές λένε στο Roettgers ότι η ενσωματωμένη οθόνη θα έχει περίπου το ίδιο ύψος με ένα smartphone και θα εκτείνεται σε όλο το πλάτος της οθόνης. Μαζί με την προβολή διαφημίσεων, ο Roettgers αναφέρει ότι η ενσωματωμένη οθόνη θα συνοδεύεται επίσης από διάφορα widgets που θα δείχνουν τον καιρό, τα πρωτοσέλιδα των ειδήσεων και τα αθλητικά αποτελέσματα από το NFL, MLB, NBA και NHL.

image.png.7e7a9aafd6cb3f863f3476ffbb8a152e.png

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η τηλεόραση δεν θα έχει κάποιο έξυπνο μενού, και αντ' αυτού θα ενσωματώνει τα υπάρχοντα streaming dongles, όπως αυτά από το Roku και την Amazon. Δεν είναι σαφές πάντως πόσο έχει προχωρήσει το όλο project, το οποίο θα μπορούσε να ονομάζεται "Telly", σύμφωνα με μια πιθανή επιχειρηματική επωνυμία που εντοπίστηκε από τον Roettgers. Ωστόσο, έχει ήδη εντοπιστεί ένας “ύποπτος” ιστότοπος για τη συσκευή που δηλώνει ότι "το μεγαλύτερο πράγμα που θα συμβεί στην τηλεόραση από την εποχή του χρώματος" έρχεται το 2023, ενώ ένας ιστότοπος της Teevee αναφέρει ομοίως ότι κάτι "έρχεται αργότερα φέτος".

Το γεγονός ότι αυτό το project φημολογείται ακόμη και ότι βρίσκεται στα σκαριά είναι μια απόδειξη της τάσης της συνδυαστικής προβολής διαφημίσεων και streaming. Αρκετοί πιστεύουν ότι στο μέλλον του streaming περιλαμβάνονται σίγουρα οι διαφημίσεις καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται σε δωρεάν streaming υπηρεσίες video που υποστηρίζονται από διαφημίσεις για να αντισταθμίσουν το κόστος των επι πληρωμή συνδρομών. 
 

  • Thanks 1
  • Sad 3