Με το ποσό να αφορά μόνο την παραγωγή της πρώτης σεζόν

Εξωφρενικό μοιάζει το ποσό το οποίο έχει επενδύσει η Amazon για την παραγωγή της The Lord of the Rings σειράς, καθώς έφτασε τα $465 εκατομμύρια. Το ποσό αυτό αφορά μόλις την πρώτη σεζόν της σειράς και σύμφωνα με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Τουρισμού της Νέας Ζηλανδίας, πρόκειται για την μεγαλύτερη τηλεοπτική σειρά που έχουμε δει μέχρι και σήμερα.

Το μεγάλο κόστος ήταν εν μέρη δεδομένο, καθώς η Amazon πλήρωσε $250 εκατομμύρια για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα το 2017, με τις φήμες για την ακριβότερη σειρά στην ιστορία να ξεκινούν λίγο μετά την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας. Και με σχέδια για συνολικά πέντε σεζόν, το παραπάνω ποσό είναι μόλις η αρχή. Βέβαια αυτό δεν είναι κάτι που δεν έχουμε δει με τα The Lord of the Rings, καθώς η τριλογία The Hobbit του Peter Jackson παραμένει η ακριβότερη παραγωγή στην ιστορία του κινηματογράφου, καθώς άγγιξε τα $623 εκατομμύρια.

Αναφορικά ακολουθούν κάποια παραδείγματα άλλων σειρών:

  • Η τελευταία και ακριβότερη σεζόν του Game of Thrones κόστισε μόλις $90 εκατομμύρια ($15 εκατομμύρια ανά επεισόδιο)
  • Η Disney ξόδεψε περίπου $100 εκατομμύρια για την πρώτη σεζόν του The Mandalorian
  • Τα επεισόδια της Disney’s Marvel κοστίζουν περίπου $25 εκατομμύρια, με συνολικά εννέα επεισόδια WandaVision το ποσό ανέρχεται σε περίπου $225 εκατομμύρια

Βέβαια σε αυτά τα έξοδα συνυπολογίζονται και κουστούμια και στήσιμο των σετ, που δεν θα υπολογίζονται ως έξοδα των μελλοντικών σεζόν.