Η επόμενη μεγάλη τηλεοπτική σειρά του Hulu θα είναι το The Hitchhiker's Guide to the Galaxy που πολυαγαπημένου Βρετανού συγγραφέα Douglas Adams.

Για ακόμη μία φορά λοιπόν το δημιούργημα του Douglas Adams επιστρέφει στην μικρή οθόνη, υπό τις οδηγίες αυτή την φορά των Carlton Cuse  (Lost, Tom Clancy’s Jack Ryan, Locke & Key) και Jason Fuchs (Wonder Woman, Ice Age: Continental Drift). Η νέα σειρά έχει την σφραγίδα του ABC, του τμήματος καλωδιακής/ streaming τηλεόρασης της ABC Studios, με την οποία ο Carlton Cuse και η εταιρεία παραγωγής του Genre Arts έχει συμβόλαιο.

Το "Γυρίστε το Γαλαξία με Ωτοστόπ" (The Hitchhiker's Guide to the Galaxy) είναι μια επιστημονικής φαντασίας κωμωδία από τον συγγραφέα Douglas Adams που μεταδόθηκε ραδιοφωνικά από το BBC το 1978, και στη συνέχεια έγινε μία σειρά βιβλίων επιστημονικής φαντασίας που μεταφράστηκε σε περισσότερες από 30 γλώσσες σε όλο τον κόσμο, έγινε τηλεοπτική σειρά τρία έτη μετά την ραδιοφωνική μετάδοση της, παιχνίδι για υπολογιστές το 1984 καθώς και κινηματογραφική ταινία το 2005.

Η σειρά αποτελείται από πέντε βιβλία που έγραψε ο Douglas Adams και ένα που έγραψε ο Eoin Colfer, αφού πρώτα πήρε την σχετική άδεια της χήρας του Douglas Adams, Jane Belson. Μετά την συγγραφή των πέντε βιβλίων, ο Adams ένιωθε ότι ήθελε να συνεχίσει την ιστορία: «Υποψιάζομαι ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα γράψω ένα έκτο βιβλίο του Hitchhiker’s ...πολλοί, είχαν πει, και ορθά, ότι το Mostly Harmless είναι ένα πολύ θλιβερό βιβλίο. Θα ήθελα πολύ να ολοκληρώσω τη σειρά του Hitchhiker’s με μια ελαφρώς πιο αισιόδοξο τόνο, έτσι το πέντε φαίνεται να μοιάζει με λάθος είδος αριθμού, το έξι είναι ένα καλύτερο είδος αριθμού» είχε πει ο Douglas Adams. Δυστυχώς ο Douglas Adams πέθανε το 2001 χωρίς να έχει γράψει το έκτο του βιβλίο, το οποίο τελικά έγραψε όπως αναφέραμε ο Eoin Colfer με τον τίτλο «And Another Thing…». To πρώτο βιβλίο του Douglas Adams κυκλοφόρησε το 1979 με τον τίτλο «The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy». Το δεύτερο με τίτλο «The Restaurant at the End of the Universe» κυκλοφόρησε έναν χρόνο μετά ενώ αργότερα ακολούθησαν τα «Life, the Universe and Everything», «So Long and Thanks for All the Fish» και «Mostly Harmless».

Στη σειρά περιγράφονται οι διαγαλαξιακές περιπέτειες του Athur Dent, ενός άτυχου Βρετανού, μετά την καταστροφή της Γης από ένα είδος εξωγήινων, των Vogons. Η τηλεοπτική σειρά The Hitchhiker's Guide to the Galaxy θα μεταφερθεί λοιπόν για ακόμη μία φορά στην μικρή οθόνη, αυτή την φορά από την υπηρεσία streaming, Hulu, η οποία ανήκει σε ποσοστό κατά 67% στην Disney, με την τελευταία βεβαίως να έχει τον πλήρη έλεγχο (το υπόλοιπο 33% ανήκει στην Comcast). Σε σχέση με την Disney+ που θα επικεντρώνεται σε family-friendly περιεχόμενο, η συνδρομητική υπηρεσία video on demand Hulu προσφέρει ποικιλία τηλεοπτικών σειρών και ψυχαγωγία εκτός της πνευματικής ιδιοκτησίας της The Walt Disney Company.

Gizmodo

  • Like 1