H Blizzard, κατασκευάστρια εταιρεία πολλών επιτυχημένων σειρών video games όπως Diablo, World of Warcraft και StarCraft, ανακοίνωσε πριν λίγο στην επίσημη ιστοσελίδα της την επίθεση hackers στο battle.net, μία από τις μεγαλύτερες δικτυακές υπηρεσίες παιχνιδιών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η παράνομη πρόσβαση αφορά πληροφορίες "μερικών" λογαριασμών της υπηρεσίας Battle.net σε ολόκληρο τον κόσμο και περιλαμβάνει σε πρώτο στάδιο τις email διευθύνσεις των μελών. Άλλες πληροφορίες που φαίνεται ότι είχαν πρόσβαση οι hackers αφορούν τις απαντήσεις στην προσωπική ερώτηση ασφάλειας καθώς και σε πληροφορίες σχετικές με προγράμματα Authenticators.

 

Η εταιρεία καθησυχάζει τα μέλη της υπηρεσίας ότι με τις έως τώρα έρευνες στις οποίες έχει προχωρήσει, οι αριθμοί πιστωτικών καρτών όπως και οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με πληρωμές, ΔΕΝ έχει διαρρεύσει. Σαν προληπτικό μέτρο όμως η Blizzard προτείνει την αλλαγή του κωδικού όχι μόνο στο battle.net αλλά και σε άλλες υπηρεσίες που πιθανόν να διατηρείτε τον ίδιο κωδικό.

 

Link.png Site: Ανακοίνωση Blizzard