Όταν το επόμενο Call of Duty κυκλοφορήσει στις 28 Οκτωβρίου, οι φίλοι του παιχνιδιού θα πρέπει να δηλώσουν έναν αριθμό τηλεφώνου με τον λογαριασμό τους στο Battle.net για να το παίξουν. 

«Το Call of Duty: Modern Warfare II, οι λογαριασμοί που δημιουργήθηκαν για το Overwatch 2 που μόλις κυκλοφόρησε καθώς και οι λογαριασμοί για το Call of Duty: Modern Warfare, απαιτούν έναν αριθμό τηλεφώνο» αναφέρει μια σελίδα υποστήριξης του παιχνιδιού που μόλις ενημερώθηκε και εντοπίστηκε από το PC Gamer.

Η είδηση για την απαίτηση αυτή έρχεται μετά από μια εβδομάδα διαμάχης γύρω από το SMS Protect, το σύστημα δήλωσης κινητού τηλεφώνου που χρησιμοποιείται από το Overwatch 2 και σύντομα από το Modern Warfare II. Μετά από ένα προβληματικό λανσάρισμα εξαιτίας μιας επίθεσης DDoS που εμπόδισε πολλούς να παίξουν το Overwatch 2 την ημέρα κυκλοφορίας του, η Blizzard ανακοίνωσε ότι θα πάρει πίσω τη σχετική απαίτηση.

Πλέον αντί όλοι οι παίκτες να πρέπει να συνδέσουν έναν αριθμό τηλεφώνου με τον λογαριασμό τους στο Battle.net, τώρα αυτή η απαίτηση περιορίζεται μόνο τους νέους παίκτες του Overwatch. Εν μέρει, το σύστημα ήταν αμφιλεγόμενο επειδή "ορισμένοι προπληρωμένοι" αριθμοί δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με το SMS Protect. Επιπλέον τις τελευταίες μέρες, οι παίκτες που ήταν παράλληλα συνδρομητές σε παρόχους κινητής τηλεφωνίας όπως η Cricket Wireless, δεν μπορούσαν να παίξουν το παιχνίδι.

Προς το παρόν, δεν είναι σαφές αν όλοι οι παίκτες του Warzone 2.0 θα χρειάζονται έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου για να παίξουν το παιχνίδι όταν αυτό κυκλοφορήσει στις 16 Νοεμβρίου. Από το 2020, η Infinity Ward απαιτούσε από όλους τους χρήστες της δωρεάν έκδοσης του Warzone στο PC, να περάσουν από μια διαδικασία ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων. 
 

  • Like 1
  • Confused 2
  • Sad 1