Τα νέα έρχονται μετά τη σύστηαση σωματείου μέρους των υπαλλήλων της Raven Software.

Τη μονιμοποίηση προσωρινού προσωπικού, υπεύθυνο για την ποιότητα των τίτλων της ανακοίνωσε η Activision Blizzard, μια κίνηση που θα εφαρμοστεί από την 1η Ιουλίου. Πολλοί από τους 1,100 QA testers θα λάβουν υψηλότερο μισθό, συγκεκριμένα $20 ανά ώρα από τις 17 Απριλίου, ενώ ως μόνιμοι υπάλληλοι θα έχουν κι άλλα προνόμια όπως bonus αποδοχών.

Η εταιρεία δήλωσε πως η προσθήκη τους στο προσωπικό θα ενισχύσει τους πόρους ανάπτυξης και θα αυξήσει το μόνιμο προσωπικό κατά 25%. Πρόσφατα, επιπλέον 500 υπάλληλοι προστέθηκαν στο μόνιμο εργατικό δυναμικό της εταιρείας σε άλλες θέσεις και στούντιο.

Η κίνηση έρχεται μετά την κίνηση εργαζομένων της Raven Software να δημιουργήσουν σωματείο. Υπάλληλοι της Activision Blizzard προχώρησαν σε απεργία το Δεκέμβριο μετά την απόλυση προσωρινού προσωπικού, με τους εργαζομένους στο τμήμα QA της Raven να ανακοινώνουν το δικό τους σωματείο ένα μήνα μετά.

Η Activision αρνήθηκε να αναγνωρίσει το σωματείο και έκανε ανακατανομή προσωπικού σε διάφορα τμήματα, με ανώτερα στελέχη να προσπαθούν να πείσουν τους υπαλλήλους να μην προχωρήσουν σ' αυτή την κίνηση. Παρόλα αυτά, οι QA testers συνέχισαν με τα σχέδιά τους και φαίνεται να πέτυχαν τον στόχο τους.

"Το αν το προσωπικό της Raven αποφασίσει να δημιουργήσει σωματείο δεν έχει καμία σχέση με την αύξηση μισθών σε άλλους QA testers σε διάφορους τομείς της Activision", ανέφερε ένας αντιπρόσωπος της Activision Blizzard στο Bloomberg, ενώ πρόσθεσε πως οι υπάλληλοι της Raven δε μπορούν να λάβουν μεγαλύτερες αποδοχές λόγω νομικών υποχρεώσεων.

Η Microsoft που συμφώνησε να εξαγοράσει την εταιρεία έναντι $68,7 δις., δήλωσε τον περασμένο μήνα πως σέβεται τα δικαιώματα των υπαλλήλων "αν επιλέξουν να τους αντιπροσωπεύει ένα σωματείο και θα σεβαστεί τις αποφάσεις τους".

Υπάλληλοι της Activision Blizzard πίεσαν τη διοίκηση της εταιρείας και σε άλλους τομείς, με πιο πρόσφατη απεργία αυτής της περασμένης εβδομάδας, μετά την ανακοίνωση μη απαίτησης εμβολιασμού κατά του COVID-19 για εργασία στα γραφεία της εταιρείας, αναγκάζοντας την εταιρεία να δηλώσει πως θα επιτρέψει στα διάφορα στούντιό της να θέσουν τις δικές τους πολιτικές επιστροφής προσωπικού.

Επιπλέον, η εταιρεία είναι αντιμέτωπη με πολλές μηνύσεις παρενόχλησης και κακής αντιμετώπισης προσωπικού. Το "Τμήμα Δίκαιης Απασχόλησης" της Καλιφόρνια προχώρησε σε μήνυση τον περασμένο Ιούλιο, κατηγορώντας την εταιρεία για διακρίσεις κατά των γυναικών, μεταξύ άλλων. Την περασμένη εβδομάδα, δικαστής επέβαλε πρόστιμο 18 εκατομμυρίων δολαρίων στην Activision Blizzard για τη διευθέτηση ομοσπονδιακής αγωγής που κατηγορούσε την εταιρεία ότι συντηρούσε μία κουλτούρα σεξουαλικής παρενόχλησης και φυλετικών διακρίσεων.

Τέλος, η Activision Blizzard δεν είναι η μόνη εταιρεία στον χώρο βιντεοπαιχνιδιών που μονιμοποιεί προσωρινό προσωπικό, με την Epic Games τον Φεβρουάριο να ανακοινώνει πως θα μονιμοποιήσει σχεδόν όλο το QA προσωπικό της που βρίσκεται στις ΗΠΑ.

  • Like 1