Το Call of Duty αποτελεί έτσι κι αλλιώς ένα από τα πλέον διαχρονικά και πιο αναγνωρίσιμα franchises στο gaming, όμως τα όσα κατάφερε το Modern Warfare II, το τελευταίο «επεισόδιο» της σειράς, ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Όπως ανακοίνωσε περιχαρής η Activision λοιπόν, το Call of Duty: Modern Warfare II που κυκλοφόρησε στις 28 Οκτωβρίου σε PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S και PC, πραγματοποίησε το καλύτερο άνοιγμα στην ιστορία της σειράς με το πρώτο του Σαββατοκύριακο να είναι απλά συγκλονιστικό με πάνω από $800 εκατ. τζίρο πωλήσεων μέσα σε τρεις μέρες.

«Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στην ταλαντούχα ομάδα μας που έκανε τα μαγικά της εκμεταλλευόμενη την τεχνολογία και το ταλέντο της, καθώς επίσης και στην παγκόσμια κοινότητα των παικτών που διασκεδάζουν και παίζουν μαζί μέσα από το Call of Duty. Το επίτευγμα αυτό τους ανήκει», είπε ο Bobby Kotick, CEO της Activision Blizzard (ο οποίος λογικά θα… κάνει την καρδιά του πέτρα και θα αρκεστεί στα έσοδα από τις πωλήσεις). Όπως συμπλήρωσε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, η συμμετοχή των παικτών, τόσο σε απόλυτα νούμερα, όσο και σε ώρες gameplay, αποτέλεσε επίσης επίδοση-ρεκόρ.

«Παίκτες του Call of Duty σε όλο τον κόσμο, σας ευχαριστούμε που βάλατε το λανσάρισμα του Modern Warfare II στο βιβλίο των ρεκόρ, αναδεικνύοντάς το στο άνοιγμα με τον μεγαλύτερο τζίρο στον τομέα της ψυχαγωγίας για φέτος», είπε με τη σειρά της η Johanna Faries, γενική διευθύντρια της σειράς και συνέχισε: «Παρ’ ό,τι το ξεκίνημα ήταν πραγματικά εκπληκτικό, το Call of Duty έχει πολλά ακόμα στο πρόγραμμα. Έχουμε εξασφαλίσει μία άνευ προηγουμένου υποστήριξη για το σύμπαν του Modern Warfare ενώ το λανσάρισμα του Warzone 2.0 δεν αργεί. Είναι μία ανεπανάληπτη περίοδος για το franchise».

Το ρεκόρ για το καλύτερο άνοιγμα στο πλαίσιο της σειράς κρατούσε μέχρι πρόσφατα το Modern Warfare 3 του 2011 με τζίρο $775 εκατ. τις πρώτες πέντε μέρες του. 
 

  • Like 4
  • Thanks 1