Η Activision από ότι φαίνεται έχει ένα σπουδαίο όπλο στα χέρια της για να καταστείλει όσους «κλέβουν» στο δημοφιλές παιχνίδι Call of Duty: Warzone.

Πρόκειται για το νέο σύστημα anti-cheat με την ονομασία Ricochet που θα προστεθεί τόσο στο Call of Duty: Warzone όσο και στο Call of Duty: Vanguard. Το σύστημα αποτελεί συνδυασμό διάφορων μέτρων προστασίας: χρησιμοποιεί έναν driver σε επίπεδο πυρήνα υπολογιστή, αλγόριθμούς μηχανικής εκμάθησης που εξετάζουν τις συμπεριφορές των παικτών καθώς και μία ομάδα «εξειδικευμένων επαγγελματιών» που θα εργάζεται παράλληλα με τα παραπάνω έχοντας στόχο των εντοπισμό απατεώνων.

O driver σε επίπεδο kernel αναπτύχθηκε εσωτερικά από την Activision για τα παιχνίδια της σειράς Call of Duty και θα εφαρμοστεί πρώτα στο Call of Duty: Warzone με την επερχόμενη ενημέρωση Pacific. Η χρήση περίπλοκων drivers σε επίπεδο πυρήνα λειτουργικού συστήματος είναι ολοένα και συχνότερη για τον εντοπισμό εξελιγμένων τεχνικών εξαπάτησης. Δεδομένου όμως ότι εκτελείται σε τόσο υψηλό επίπεδο στα Windows, δεν είναι λίγες οι ανησυχίες που υπάρχουν για την ιδιωτικότητα όσον αφορά τη συγκεκριμένη προσέγγιση.

The_Pacific.jpg

Σύμφωνα με την Activision, το σύστημα anti-cheat με την ονομασία Ricochet στο Call of Duty δεν θα είναι πάντα ενεργοποιημένο. Αυτό σημαίνει ότι το πρόγραμμα οδήγησης σε επίπεδο πυρήνα θα λειτουργεί μόνο όταν εκκινήσει το Call of Duty: Warzone με το πρόγραμμα οδήγησης να απενεργοποιείται μόλις εξέλθετε από το παιχνίδι. Το ίδιο πρόγραμμα οδήγησης θα παρακολουθεί και όποιες διαδικασίες αλληλεπιδρούν με το Call of Duty Warzone για να διαπιστωθεί αν κάποιος προσπαθεί να εγχύσει κώδικα ή να τροποποιήσει το παιχνίδι με τις πληροφορίες να αποστέλλονται στους διακομιστές της εταιρείας.

Η Activision υποστηρίζει ότι δοκιμάσει τον driver σε μεγάλη γκάμα υπολογιστών και πως θα είναι απαραίτητος για τη λειτουργία του Call of Duty: Warzone μετά την ενημέρωση του με τον χάρτη Pacific. Αργότερα, ο ίδιος driver θα είναι απαραίτητος και για τη λειτουργία του Call of Duty: Vanguard.

Οι παίκτες που αγαπούν να παίζουν το Call of Duty θα καλωσορίσουν αυτή τη νέα προσπάθεια της εταιρείας να καταπολεμήσει τους κλέφτες και απατεώνες, παρόλο που βεβαίως υπάρχουν ερωτήματα και ανησυχίες για την ιδιωτικότητα, καθώς όπως αναφέραμε έχουμε να κάνουμε με έναν kernel-level driver. Τα νέα έφτασαν μία μόλις μέρα μετά από ένα αυστηρό μήνυμα του Call of Duty στο Twitter. 

Αν και η Activision έχει προχωρήσει σε απαγορεύσεις χιλιάδων λογαριασμών, οι κλέφτες συνεχίζουν εδώ και μήνες να καταστρέφουν τα παιχνίδια της. Γνωστοί και διακεκριμένοι παίκτες του Warzone έχουν εκφράσει έντονα τη δυσαρέσκεια τους έντονα για το πρόβλημα, αναγκάζοντας την Raven Software να επικοινωνεί συχνότερα τέτοια θέματα εξαπάτησης καθώς και να υποσχεθεί ότι θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα. 

 

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1