H εταιρεία Blizzard ανακοίνωσε πρόσφατα στα πλαίσια της BlizzCon 2019 το νέο expansion για το World of Warcraft, Shadowlands.

Τελικά, οι φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και μήνες αλλά και οι διάφορες διαρροές, αποδείχτηκαν αληθινές, καθώς το Shadowlands θα αποτελέσει το όγδοο expansion του δημοφιλούς francize MMORGP της Blizzard, και η ιστορία εξελίσσεται μετά τα γεγονότα στο έβδομο expansion, Battle of Azeroth. Αφού πεθάνουν οι χαρακτήρες στο παιχνίδι, και πριν «αναστηθούν», βλέπουν έναν κόσμο που ονομάζεται Shadowlands, και στο νέο expansion, «οι ήρωες του Azeroth θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα θαύματα και τις φρίκες της μετά θάνατον ζωής».

Στο κινηματογραφικό trailer βλέπουμε την Lady Sylvanas Windrunner να επιστρέφει στο Icecrown Cidatel όπου βρίσκεται ο τωρινός Lich King, Bolvar. Οι Sylvanas και Bolvar μάχονται, και η Banshee Queen όπως είναι αλλιώς γνωστή καταφέρνει να αποσπάσει το στέμμα από τον Bolvar Fordragon, και το χρησιμοποιεί για να «ανοίξει» μία άλλη «διάσταση», αυτή των Shadowlands.

Το Shadowlands θα «ταξιδέψει» τους παίκτες λοιπόν σε ένα νέο κεφάλαιο, στην μετά θάνατον ζωή στον κόσμο του World of Warcraft, συστήνοντας μάλιστα κάποιες νέες περιοχές.

Αυτές οι περιοχές του Shadowlands βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Covenants, και οι παίκτες θα πρέπει να συμμαχήσουν με κάποιον από τους Kyrian of Bastion, Night Fae of Ardenweald, Venthyr of Revendreth και Necrolords of Maldraxxus για να αντιμετωπίσουν μία ακόμα μεγαλύτερη απειλή, τους Old Gods και τους αφέντες τους, τους Void Lords. Οι παίκτες που θα συμμαχήσουν με τον Covenant της προτίμησης τους θα κερδίζουν διαφορετικά έπαθλα, συμπεριλαμβανομένης μίας πλήρους εξάρτησης/ πανοπλίας ενώ κάθε κλάση χαρακτήρα θα αποκτά ειδικές ικανότητες και συντρόφους που μπορούν να ξεκλειδωθούν κατά την διάρκεια του quest campaign.

Επειδή το Shadowlands είναι εκεί που πηγαίνουν οι νεκροί, οι παίκτες θα συναντήσουν πολλούς χαρακτήρες από το παρελθόν, μεταξύ των οποίων θα είναι οι Kael’thas Sunstrider, Uther the Lightbringer κ.ά. Με το expansion έρχεται και ένα νέο σύστημα leveling που θα προσφέρει μία περισσότερο ουσιαστική αίσθηση προόδου του χαρακτήρα. Όσοι έχουν «max-levelled» χαρακτήρα θα ξεκινήσουν την περιπέτεια στο Shadowlands από το 50ο level ενώ το μέγιστο είναι το 60o level (στο Battle of Azeroth μπορούσαν να φτάσουν στο 120o level).

Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε ακόμα την ακριβή ημερομηνία διάθεσης του expansion ωστόσο γνωρίζουμε ότι θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2020. To World of Warcraft: Shadowlands θα είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις, τις Base Edition (€39,99), Heroic Edition (€54,99) και Epic Edition (€74,99) με την δεύτερη και τρίτη να περιλαμβάνουν επιπλέον διευκολύνσεις και ψηφιακά καλούδια.

PCGamer