Και είναι επισήμως το παιχνίδι με το καλύτερο ντεμπούτο της εταιρείας μέχρι τώρα

Έσοδα και πωλήσεις ρεκόρ είχε η CD Projekt RED για το οικονομικό έτος του 2020, χάρη στο Cyberpunk 2077, παρά τα προβλήματα που προέκυψαν κατά την κυκλοφορία του. Όπως δημοσίευσε η Πολωνική εταιρεία, τα έσοδα από πωλήσεις ανέρχονται σε 2,14 δισεκατομμύρια Ζλότι (περίπου 470 εκατομμύρια ευρώ), που είναι τέσσερις φορές τα έσοδα του 2019. Σε αυτό ευθύνεται κυρίως το Cyberpunk 2077, το οποίο πούλησε 13,7 εκατομμύρια αντίτυπα μέχρι το τέλος του 2020, κάτι που το καθιστά το καλύτερο παιχνίδι της εταιρείας (όσον αφορά πωλήσεις).

Το πολυαναμενόμενο RPG ήταν εύκολα αυτό που το κοινό περίμενε πως και πως από την κυκλοφορία του Witcher 3. Παρά τα θετικά review όμως, οι παίκτες αντιμετώπισαν πάρα πολλά προβλήματα σε όλες τις πλατφόρμες, αλλά ακόμα περισσότερο στις εκδόσεις κονσολών. Η Sony προχώρησε στην αφαίρεση του τίτλου από το PlayStation Store, χωρίς να έχει επιστρέψει ακόμη και να επιστρέφει χρήματα σε όσους χρήστες το ζήτησαν. Κάτι παρόμοιο έκανε και η Microsoft, χωρίς όμως να αφαιρεί το παιχνίδι από το ψηφιακό της κατάστημα, αλλά επιστρέφοντας χρήματα σε παίκτες.

Οι επιστροφές αυτές όμως δεν φαίνεται να επηρέασαν αρνητικά τα οικονομικά αποτελέσματα της CD Projekt RED, καθώς από τα οικονομικά αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν φαίνεται πως η εταιρεία ξόδεψε 8,8 εκ. ευρώ σε επιστροφές χρημάτων μέσω ψηφιακών και φυσικών καταστημάτων, όπως και 1,85 εκ. ευρώ μέσω της δικής της σελίδας "Help me Refund". Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 215,000 επιστροφές, περίπου 1,6% των πωλήσεων. Η CDPR επίσης προβλέπει απώλεια 31,7 εκ. ευρώ σε επιπλέον επιστροφές, περιλαμβάνοντας και την έλλειψη του τίτλου από το PS Store.

Σε γενικές γραμμές όμως, τα παραπάνω 42,35 εκ. ευρώ δεν είναι τόσο μεγάλο ποσό, ειδικά σε σύγκριση με τις συνολικές πωλήσεις του τίτλου. Παρόλα αυτά οι μετοχές σημείωσαν πτώση μετά την ανακοίνωση των προγραμμάτων επιστροφής κι ακόμη δεν σημειώθηκε άνοδος της αξίας. Τέλος, μεγάλη αύξηση πωλήσεων είχε και το Witcher 3 με την δεύτερη καλύτερη χρονιά από την κυκλοφορία του, ξεπερνώντας τις 30 εκατομμύρια πωλήσεις μέσα στο 2020.

  • Like 6