Οι Craig Douglas και Dylan Rigby που βρίσκονταν πίσω από τη διαχείριση ιστοσελίδας στοιχημάτων που έχει άμεση σχέση με το παιχνίδι FIFA, παραδέχτηκαν την ενοχή τους για αδικήματα βάσει του νόμου που ισχύει για τα τυχερά παιχνίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι δύο άντρες είχαν δημιουργήσει την ιστοσελίδα FUT Galaxy η οποία επέτρεπε στους παίκτες να εξαργυρώσουν το εικονικό νόμισμα που ισχύει στο παιχνίδια FIFA 17, «εξάγοντας» το εκτός παιχνιδιού, προκειμένου να μπορέσουν να στοιχηματίσουν σε πραγματικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες. Τα κέρδη οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να τα μεταφέρουν πάλι πίσω στο FIFA 17 ενώ το εικονικό νόμισμα του παιχνιδιού μπορούσε να πουληθεί απευθείας στη «μαύρη αγορά» δίνοντας του έτσι πραγματική αξία, όπως ισχύει και στις μάρκες ενός καζίνο.

 

Η ιστοσελίδα αυτή δεν είναι η μοναδική που συνδέεται με κάποιο βιντεοπαιχνίδι, με το Bloomberg να αναφέρει ότι η συγκεκριμένη αγορά έχει τζίρους δισεκατομμυρίων λιρών. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που η επιτροπή στοιχηματισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει προχωρήσει σε μηνύσεις ατόμων που βρίσκονται πίσω από ιστοσελίδες στοιχηματισμού οι οποίες ασχολούνται με βιντεοπαιχνίδια. Σε ότι αφορά τις κατηγορίες, ο Douglas 32 ετών και ο Rigby ηλικίας 33 ετών παραδέχτηκαν ότι ήταν υπεύθυνοι εταιρείας που παρείχε διευκολύνσεις για τυχερά παιχνίδια χωρίς να διαθέτει σχετική άδεια, αλλά και την κατηγορία της διαφήμισης παράνομων παιχνιδιών. Ειδικότερα ο Douglas προωθούσε την ιστοσελίδα της εταιρείας μέσω του καναλιού που διαθέτει στο YouTube με την ονομασία Nepenthez και με 1.3 εκατομμύρια συνδρομητές. Και οι δύο άντρες δεν είχαν αρχικά αποδεχτεί τις κατηγορίες.

 

Link.png Site: BBC