Με τη δικαστική διαμάχη των Epic Games και Apple να βρίσκεται σε εξέλιξη μαθαίνουμε διαρκώς νέα πράγματα για τον τρόπο λειτουργίας των εταιρειών, τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν ή τα… κέρδη τους.
 

Πριν μιλήσουμε για την τεράστια επένδυση της Epic Games στο δικό της online store, αξίζει να αναφερθούμε για μία ακόμη φορά στους λόγους που οδήγησαν τις δύο εταιρείες στο δικαστήριο.

Η Epic λοιπόν, ξεκίνησε να χρησιμοποιεί το δικό της σύστημα άμεσων πληρωμών εντός του δημοφιλούς παιχνιδιού της, Fortnite, το οποίο φιλοξενούσε η Apple στο App Store της. Όμως με αυτόν τον τρόπο, απέφευγε να πληρώσει στην Apple την απαιτούμενη προμήθεια 30% (γνωστός και ως ο «φόρος του App Store) παραβιάζοντας την πολιτική χρήσης του App Store. Όπως έγινε γνωστό, οι όποιες συνομιλίες για την εξομάλυνση της κατάστασης οδηγήθηκαν στο κενό με το Fortnite να καταλήγει «εκτός του App Store» και οι δύο εταιρείες να καταλήγουν στο δικαστήριο για να λύσουν τις διαφορές τους.

Όσον αφορά την τεράστια επένδυση της Epic Games, η εταιρεία ξόδεψε τουλάχιστον $1 δισεκατομμύριο από τον Σεπτέμβριο του 2019 ($444 εκ. σε αποκλειστικά λανσαρίσματα και $542 εκατομμύρια για αποκλειστικούς τίτλους) για να πείσει εταιρείες και developers να λανσάρουν αποκλειστικά τους τίτλους τους στο Epic Games Store με την εταιρεία να έχει βάλει στόχο για το 2021 να έχει 52 αποκλειστικούς τίτλους (ήδη έχει δαπανήσει περίπου $52 εκατομμύρια για να εξασφαλίσει τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια φέτος), 36 αποκλειστικούς τίτλους το 2022, 34 τίτλους το 2023 και 34 τίτλους το 2024.