Παρότι το νέο update είναι ιδιαίτερα ογκώδες, ένα από τα προβλήματα που λύνει είναι ο χώρος που καταλαμβάνει σε PC, μειώνοντας δραστικά το μέγεθος της εγκατάστασης.

Με το update 14.40 για το Fortnite, η Epic θα συρρικνώσει το μέγεθος που καταλαμβάνει το free-to-play παιχνίδι στους σκληρούς (και μη) δίσκους των παικτών σε PC.

Παρότι εκ πρώτης όψεως φαίνεται για ένα κολοσσιαίο update, με μέγεθος περίπου 27GB, οι σκοποί του είναι... αγνοί. Πέραν των παραδοσιακών μικροεπεμβάσεων εδώ κι εκεί, η Epic κατάφερε να μειώσει το μέγεθος της εγκατάστασης κατά περίπου 60GB, φέρνοντάς το από τα 90GB περίπου στα 30GB - διόλου ευκαταφρόνητη αλλαγή.

Πέρα από το προφανές όφελος της κίνησης αυτής, οι βελτιωτικές κινήσεις στις οποίες προχώρησε η Epic έγιναν και για να μειώσουν τους χρόνους φόρτωσης του παιχνιδιού αλλά και για να εξασφαλιστεί μικρότερο μέγεθος μελλοντικών updates.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα, η Infinity Ward προσπάθησε να κάνει κάτι παρόμοιο για το Call of Duty Warzone στα PC, το οποίο καταλαμβάνει περίπου 250GB. Με ανάρτηση στο blog της, δίνει οδηγίες στους παίκτες που θέλουν να μειώσουν το μέγεθος της εγκατάστασης αφαιρώντας κομμάτια του παιχνιδιού όπως το Campaign - κάτι που μέχρι πρότινος υπήρχε μόνο στην έκδοση για κονσόλες.

Το μέγεθος των εγκαταστάσεων είναι κάτι που δεν περιορίζεται στο PC, φυσικά, καθώς πληθώρα παιχνιδιών σε κονσόλες αγγίζουν ή ξεπερνούν τα 100GB - παιχνίδια όπως το The Last of Us Part II, Red Dead Redemption 2, Forza Motorsport 7 και στη νέα γενιά γνωρίζουμε πως το Spider-Man: Miles Morales (μαζί με το Spider-Man Remastered) θα κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα μεγέθους. Από την άλλη, το Demon's Souls του PlayStation 5 θα «κοστίσει» περίπου 60GB αποθηκευτικού χώρου, οπότε δεν είναι ακόμη στάνταρ το τριψήφιο νούμερο GB.

Με το σκεπτικό ότι τα παιχνίδια πλέον θα χρησιμοποιούν ως βάση (ή έστω, πολύ συχνότερα) την ανάλυση 4K και στις κονσόλες κι επομένως θα υπάρχει απαίτηση για υψηλότερης ποιότητας assets, αναμένεται να δούμε τι επιπτώσεις θα έχει αυτό στο μέγεθος εγκατάστασης του κάθε παιχνιδιού.