Ακόμα μία άλλοτε κραταιά εταιρεία της βιομηχανίας των βιντεοπαιχνιδιών ετοιμάζεται να μας αφήσει χρόνους. Ο λόγος για την Atari η οποία κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο Κεφάλαιο 11 του Πτωχευτικού Κώδικα, μόνο που η υπόθεση έχει και το σχετικό… παρασκήνιο.

Η εταιρεία που κατέθεσε την αίτηση είναι η Atari Inc. στην προσπάθειά της να «απογαλακτιστεί» από τη γαλλική Atari S.A. η οποία και έχει «γονατίσει» απ’ τα χρέη. Αν οι προσπάθειές της ευοδωθούν, τότε πιστεύεται ότι η Atari θα αποτινάξει από πάνω της τα χρέη των Γάλλων της Infogrames, κρατώντας παράλληλα την πνευματική της ιδιοκτησία.

Τα οικονομικά της Atari πάντως τα τελευταία χρόνια πάνε απ’ το κακό στο χειρότερο.

 

Το 2011 τα έσοδά της έπεσαν κατά 43% με την πτώση να συνεχίζεται και το 2012 με ρυθμό 34%. Την ίδια στιγμή η μετοχή της Atari έχει καταρρακωθεί και από τα 11€ που βρισκόταν το 2008, έχει φτάσει να παίζει σε επίπεδα κάτω του 1€ σήμερα.

 

Στα τέλη του 2012 πάντως η Atari ανακοίνωσε τα σχέδιά της για το μέλλον, τα οποία περιλαμβάνουν ως επί το πλείστον τίτλους για κινητά τηλέφωνα και μια ελπιδοφόρα συνεργασία με τη Zynga.

 

[source=http://www.byteme.gr/news/']byteme