Η Crytek, που βρίσκεται πίσω από δημοφιλή παιχνίδια όπως το Crysis, το Far Cry, Warface αλλά και τη μηχανή CryEngine, αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, κάτι που οδήγησε την εταιρεία στο να κλείσει αρκετά παραρτήματα της ανά τον κόσμο.

Όμως όπως όλα δείχνουν, η Crytek έχει φτάσει σε μια πολύ σημαντική συμφωνία με την τουρκική κυβέρνηση, κάτι που θα της αποφέρει 500 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να μετεγκατασταθεί στην Κωνσταντινούπολη και να συνεχίσει από εκεί τις εργασίες της. Σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ ανακοίνωσε ότι η τουρκική κυβέρνηση θα πραγματοποιήσει μια τεράστια επένδυση σε εταιρεία που βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες του χώρου του gaming (χωρίς να την κατονομάζει), προκειμένου αυτή να μετεγκατασταθεί και να επενδύσει σημαντικά ποσά στη χώρα. Ακόμα στην ομιλία του ο Γιλντρίμ ανέφερε ότι «το αντικείμενο με το οποίο ασχολείται η συγκεκριμένη εταιρεία είναι πέρα από την κατανόηση μου αν και δε παίζει ρόλο αφού δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε ότι το μέλλον της χώρας βασίζεται στην καινοτομία».

 

Η Crytek, δημιουργήθηκε το 1999 από τρεις Τούρκους αδερφούς, με τη βάση της εταιρείας να βρίσκεται μέχρι και σήμερα στη Γερμανία και συγκεκριμένα τη Φρανκφούρτη. Όμως τα διάφορα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία, την οδήγησαν σε κλείσιμο αρκετών παραρτημάτων ανά τον κόσμο, όχι όμως σ' αυτό που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη. Για την ώρα πάντως, η Crytek δεν έχει προχωρήσει σε κάποια σχετική ανακοίνωση.

 

Link.png Site: http://hardavenue.com/crytek-receive-500m-turkey-investment/[/url]']Hard Avenue

 

Ενημέρωση: Σύμφωνα με την αρχική πηγή, δεν ισχύει τελικώς η είδηση, με αρκετά κενά να παραμένουν.