Σύμφωνα με έγγραφο σχεδιασμού της Επιτροπής Τουρισμού της πόλης του Λος Άντζελες, η Electronic Entertainment Expo (E3) ακύρωσε τη διεξαγωγή δια ζώσης της διοργάνωσης για το 2024 και το 2025 στο Συνεδριακό Κέντρο του Λος Άντζελες.

Ωστόσο, η ίδια η Electronic Software Association (ESA) φαίνεται να διστάζει να επιβεβαιώσει ότι ακυρώνεται ολόκληρη η εκδήλωση. Η ESA δήλωσε στο Engadget ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε συζητήσεις με τα μέλη της ESA και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς σχετικά με την E3 2024 και των επόμενων ετών, καθώς και ότι δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις σχετικά με τις εκδηλώσεις αυτή τη στιγμή.

Δεν είναι σαφές τι σημαίνει αυτό για την ίδια την E3. Η ESA δεν έχει διοργανώσει ζωντανή εμπορική έκθεση από τότε που η πανδημία COVID-19 οδήγησε στην ακύρωση της E3 2020, όμως το 2021 οργάνωσε μια εκδήλωση μόνο μέσω online. Ούτε η δια ζώσης ούτε η ψηφιακή έκδοση της έκθεσης επέστρεψε το 2022. Όταν η έκθεση ακυρώθηκε και πάλι το 2023, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ESA Stanley Pierre-Louis δήλωσε στο GamesIndustry ότι η εμπορική έκθεση ίσως χρειαστεί να αλλάξει για να επιβιώσει. Είπε ότι η E3 θα επαναπροσδιοριστεί για να διασφαλίσει ότι ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εταιρειών που θέλουν να προωθούνται σε αυτή την παγκόσμια πλατφόρμα, πράγμα που σημαίνει ότι θα επαναπροσδιοριστεί ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι ασχολούνται με την E3.

Την ίδια στιγμή, στο ίδιο διάστημα (αρχές Ιουνίου) όπου διεξαγόταν η E3, μια άλλη εκδήλωση γύρω από το gaming αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Το Summer Game Fest του Geoff Keighley, έλαβε ανεπίσημα τα σκήπτρα για την καλοκαιρινή ενημέρωση των gamers, με μια δίωρη παρουσίαση αλλά και επί μέρους παρουσιάσεις από μεγάλα ονόματα του χώρου όπως η Microsoft και η Ubisoft. 

  • Confused 1