Το Flappy Bird, ένα παιχνίδι που κυκλοφόρησε στα μέσα του 2013 για την πλατφόρμα του iOS και του Android και γνωρίζει τώρα τεράστια επιτυχία, δημιουργεί τελικά αρκετά προσωπικά προβλήματα στο δημιουργό του ώστε αυτός να ανακοινώσει σήμερα την απόσυρσή του από τα αντίστοιχα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Συγκεκριμένα μέσα από μια σειρά tweets, ο δημιουργός του παιχνιδιού, Dong Nguyen δήλωσε αρχικά ότι «δεν αντέχει άλλο» και ως εκ τούτου «θα αποσύρει το παιχνίδι από παντού μέσα στην ημέρα». Σε ερωτήσεις που δέχθηκε αμέσως μετά το tweet, ο Nguyen διευκρίνησε ότι η απόφαση του αυτή δεν έχει σχέση με οποιοδήποτε νομικό πρόβλημα και απλά δε μπορεί να ανταπεξέλθει στις αυξημένες υποχρεώσεις που έχουν δημιουργηθεί από το παιχνίδι και οι οποίες του «καταστρέφουν την απλή ζωή του τόσο όσο να το μισεί πλέον». Διευκρινίζει πάντως ότι δεν προτίθεται να πουλήσει τον τίτλο και ότι θα συνεχίσει να δημιουργεί μικρά παιχνίδια.

Το Flappy Bird μπορεί να μη διακρίνεται για τα γραφικά τού μιας και αυτά έχουν την αίσθηση 8bit videogame, όμως όπως ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις, το εθιστικό gameplay του είναι ο λόγος της επιτυχίας του και συγκεκριμένα της μεγάλης δυσκολίας του φέρνοντας σε «απόγνωση» εκατομμύρια gamers. Ο στόχος του παιχνιδιού είναι να περάσει ένα πουλί από διάφορα εμπόδια χωρίς να τα ακουμπήσει. Σε περίπτωση που αυτό γίνει τότε ο χρήστης χάνει άμεσα και θα πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή φέρνοντας τον

 

Η απόφαση αυτή του Dong Nguyen ο οποίος είναι κάτοικος Βιετνάμ προκαλεί εντύπωση ειδικά μετά τις αναφορές ότι του αποφέρει 50.000 δολάρια καθημερινά από τις διαφημίσεις αν και διατίθεται δωρεάν και για την πλατφόρμα του iOS αλλά και του Android.

Flappy Bird για iOS | Android