Από τότε που ανακοινώθηκε πέρυσι στην Gamescom, το Hellblade βρέθηκε στις σκιές. Πρόκειται για ένα σκοτεινό, φανταστικό ταξίδι μέσα από το μυαλό της Senua, μίας πολεμίστριας με κέλτικη καταγωγή, και είναι το “indie” αποτέλεσμα της δημιουργικότητας της εταιρείας Ninja Theory, που στο παρελθόν έχει παρουσιάσει τα Enslaved, Heavenly Sword και DmC: Devil May Cry.

Η Senua, πάσχει από γενικευμένη διαταραχή άγχους, από κατάθλιψη και έχει παραισθήσεις και ψευδαισθήσεις με το παιχνίδι να παρουσιάζει τα άυλα αυτά στοιχεία της ψυχοσύνθεσης της ηρωίδας, ως πραγματικούς δαίμονες που θα πρέπει να αντιμετωπίσει. Επειδή το στούντιο, ήθελε να αντιμετωπίσει την κατάσταση της Senua με σεβασμό, ξεκίνησε να συνεργάζεται με τον Paul Fletcher, Καθηγητή Επιστημών Υγείας και Νευροεπιστημών στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και το παιχνίδι έχει την υποστήριξη του Παγκόσμιου Ιδρύματος ψυχικής υγείας, Wellcome Trust.

 

“Η ανάπτυξη του Hellblade ανεξάρτητα, μας έδωσε την ελευθερία να ασχοληθούμε με ένα αντικείμενο ιδιαίτερα δύσκολο όπως αυτό της ψυχικής υγείας” λέει εκπρόσωπος της Ninja Theory. “Είναι ένα θέμα που χειριζόμαστε με όλο τον σεβασμό που του αξίζει, διασφαλίζοντας ότι η παρουσίαση της κατάστασης της Senua έχει γίνει με ακρίβεια και ευαισθησία”.

 

Το Hellblade θα κυκλοφορήσει για PlayStation 4 και Windows PC το 2016. Δείτε πρώτα το video σχετικά με τον τρόπο που η Ninja Theory προσέγγισε το ζήτημα των ψυχικών ασθενειών, και στην συνέχεια το video trailer.

 

 

Link.png Site: Engadget