Φανταστήκατε ποτέ πως το Minecraft θα μπορούσε να κριθεί ανεπιθύμητο κάπου στον κόσμο; Δύσκολο; Ε, να που συνέβη και μάλιστα όχι όπου κι όπου.

Στην Τουρκία, η κυβέρνηση φαίνεται πως έλαβε σοβαρά υπ' όψιν της όλους όσοι υποστήριζαν πως ο τίτλος ενθάρρυνε τη βίαιη συμπεριφορά εναντίον εχθρών αλλά και ζώων. Δεδομένων δε, του ύφους αλλά και της καταλληλότητας του τίτλου (για παιδιά 7 ετών και άνω), η κυβέρνηση Ερντογάν αποφάσισε να επέμβει!

 

Το Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής της χώρας προχώρησε σε έρευνα και εν τέλει απεφάνθη πως το Minecraft θα πρέπει να σταματήσει να πωλείται! Μάλιστα η απόφαση διαβιβάστηκε άμεσα στην αρμόδια νομική υπηρεσία προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την ισχύ της -η αρχή λογικά θα γίνει με την απαγόρευση πρόσβασης στο Minecraft.net!

 

Τα νέα φάνηκαν να εκπλήσσουν τους ανθρώπους της Mojang, δημιουργού εταιρείας του Minecraft: «Ο κόσμος του Minecraft είναι επικίνδυνος, κατοικείται από τρομακτικά τέρατα που κυκλοφορούν τις νύχτες και ενδεχομένως ο παίκτης να πρέπει να αμυνθεί απέναντί τους ώστε να επιζήσει. Αν η εμπειρία αυτή δεν είναι η κατάλληλη, προτείνουμε στους παίκτες να επιλέξουν το Creative Mode ή να ενεργοποιήσουν την επιλογή Peaceful: και με τους δύο τρόπους τα τέρατα θα πάψουν να εμφανίζονται στον κόσμο», ήταν η τοποθέτησή της.

 

Μολονότι η Τουρκία δεν έχει... βεβαρημένο ιστορικό στις απαγορεύσεις videogames, τα πράγματα είναι διαφορετικά σε ό,τι αφορά ιστοσελίδες. Όπως και να 'χει, δυστυχώς για τη Mojang, το Minecraft πήρε μια διόλου επιθυμητή πρωτιά..