Πρόσφατα η Unity προκάλεσε σοκ στους προγραμματιστές ανακοινώνοντας νέα τέλη χρήσης για τη game engine της, την οποία η εταιρεία θα χρεώνονταν κάθε φορά που εγκαθίσταται ένας τίτλος - μία "καταστροφική απόφαση" σύμφωνα με προγραμματιστή.

Μετά τις αντιδράσεις που μερικές ξέφυγαν, τώρα φαίνεται πως η εταιρεία αλλάζει πορεία, υποσχόμενη αλλαγές στην πολιτική που θα ανακοινωθούν σύντομα. 

«Σας ακούσαμε. Ζητούμε συγγνώμη για τη σύγχυση και το άγχος που προκάλεσε η πολιτική τελών χρήσης που ανακοινώσαμε την Τρίτη» ανέφερε η εταιρεία σε σημερινή ανάρτησή της. «Ακούμε την κοινότητα, τους πελάτες και τους συνεργάτες μας και θα προχωρήσουμε σε σημαντικές αλλαγές. Θα σας ενημερώσουμε σε λίγες μέρες», κλείνει η ανακοίνωση.

Από την πρώτη στιγμή, η αλλαγή στην τιμολογιακή πολιτική της Unity, προκάλεσε οργή στους προγραμματιστές, οι οποίοι εναντιώθηκαν άμεσα. «Ποτέ ξανά δεν κάναμε δημόσια δήλωση. Αυτό δείχνει πόσο τα κάνατε θάλασσα» έγραψε ο Slay the Spire dev Meta Crit. Πολλοί μποϊκόταραν τις διαφημίσεις της Unity και σκέφτονταν αγωγή.

Η Unity ανακοίνωσε τις αλλαγές έπειτα από δύσκολα χρόνια που είδαν μείωση εσόδων και απολύσεις 600 υπαλλήλων. Ο CEO της που προέρχεται από την EA, έχει  επίσης αφού  χαρακτήρισε ως "ιδιώτες" όσους δεν σκέφτονται το κέρδος.

Μετά την αρχική οργή, η Unity προσπάθησε να αποσαφηνίσει πως θα χρεώνει μόνο αρχικές εγκαταστάσεις, εξαιρώντας φιλανθρωπίες και demos. Ωστόσο κάποιοι προγραμματιστές που δεσμεύτηκαν στην προηγούμενη τιμολογιακή πολιτική είπαν ότι ζημιώνονται. Μένει να δούμε αν οι αλλαγές της Unity θα κατευνάσουν τους προγραμματιστές. «Να είστε ειλικρινείς και σταθεροί. Χρειαζόμαστε σταθερότητα» έγραψε χαρακτηριστικά ένας προγραμματιστής ως απάντηση στην ανακοίνωση της εταιρείας.

  • Like 1