Η Hello Games μόλις κυκλοφόρησε το 27ο update περιεχομένου για το διαρκώς εξελισσόμενο κόσμο επιστημονικής φαντασίας που δημιούργησε. 

Το Νο Μan's Sky συνεχίζει να εξελίσσεται. Την Τετάρτη, η Hello Games, διέθεσε στην κοινότητα το 27ο update του παιχνιδιού, με τον ονομασία "Orbital", μέσα από το οποίο προσθέτει στο παιχνίδι ορισμένες ενδιαφέρουσες δυνατότητες, ανάμεσά τους και ένα εργαλείο για την τροποποίηση των διαστημοπλοίων που χρησιμοποιούνται στο παιχνίδι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του στούντιο, πλέον οι διαστημικοί σταθμοί είναι πολύ μεγαλύτεροι και εντυπωσιακοί, τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά, καθώς πλέον δημιουργούνται μέσα από το παιχνίδι, ξεφεύγοντας από τα προσχεδιασμένα μοντέλα, έτσι ώστε να είναι κάθε φορά διαφορετικοί. Το σημαντικότερο, βέβαια, είναι πως πλέον ενσωματώνουν τη δυνατότητα προσαρμογής των διαστημοπλοίων στις προτιμήσεις του παίκτη.

"Δεν είχαμε προσθέσει νωρίτερα αυτή τη δυνατότητα, γιατί πάρα πολλοί παίκτες λατρεύουν την εξερεύνηση προκειμένου να βρουν και να αγοράσουν το ιδανικό σκάφος που υπάρχει κάπου εκεί έξω", αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Hello Games. "Στο πνεύμα της εξερεύνησης, προκειμένου να τροποποιήσουν το σκάφος τους, οι Ταξιδιώτες [όπως ονομάζονται οι παίκτες] συγκεντρώνουν και ανταλλάσσουν εξαρτήματα για τα σκάφη τους καθώς εξερευνούν και βρίσκουν τα καλύτερα κομμάτια ανάμεσα στα συντρίμμια παλιότερων διαστημοπλοίων και σε ερείπια".

No_Man_s_Sky_Orbital_Update_Screenshot_3.webp.e9c271299b4e1d7b59313bb79b96a446.webp

Το νέο update προσθέτει διάφορα ακόμη στοιχεία. Περιλαμβάνει ένα ανανεωμένο σύστημα συντεχνιών, το οποίο ενισχύει τη σημασία των guilds και της ενίσχυσης της φήμης του παίκτη στον κόσμο του παιχνιδιού, ανανεωμένο user interface αλλά και τη δυνατότητα αποστολής στόλων για την πραγματοποίηση ανεξάρτητων αποστολών. Ο πλήρης κατάλογος με τις αλλαγές και τις βελτιώσεις που επιφέρει το Orbital στον κόσμο του No Man's Sky βρίσκεται εδώ.

Kαι γιατί θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει ένα update για κάποιον τίτλο, θα μπορούσε να ρωτήσει κανείς. Η απάντηση είναι πως, σε μία αγορά όπου η επιτυχία πρέπει να έρθει αμέσως και σε αντίθετη περίπτωση η μοίρα ενός τίτλου είναι η εγκατάλειψη, η Hello Games, παρά τα προβλήματα που συνόδευσαν την κυκλοφορία του No Man's Sky, το 2016, επέμεινε στην προσπάθεια και επί χρόνια συνεχίζει να βελτιώνει το παιχνίδι, όπως μαρτυρά και ο εντυπωσιακός αριθμός των updates που προσθέτουν νέο περιεχόμενο, αλλά και οι θεαματικά βελτιωμένες κριτικές στην πορεία του χρόνου.

Την ώρα που εταιρίες όπως η Paradox εγκαταλείπουν τελείως τίτλους μετά από μόλις ένα μήνα και ένα update από την κυκλοφορία τους (λ.χ. το Lamplighters' League), η Hello Games δείχνει πως μια διαφορετική προσέγγιση είναι εφικτή όχι μόνο για λόγους ακεραιότητας και στοιχειώδους σεβασμού των πελατών, αλλά και σε εμπορικό επίπεδο.

Ο δρόμος για το No Man's Sky μπορεί να μην ήταν εξαρχής στρωμένος με ροδοπέταλα, οι δημιουργοί του παιχνιδιού μπορεί να άκουσαν πολλά -όχι πάντα άδικα, αλλά όχι και πάντοτε δίκαια- όμως έκαναν την προσπάθειά τους, συνειδητά, συστηματικά, και οι καταναλωτές το αναγνώρισαν. Ο τίτλος στηρίχτηκε, πλέον διαθέτει υποστήριξη για VR αλλά και για Nintendo Switch και η Hello Games, που πρόσφατα ανακοίνωσε τον επόμενο τίτλο της, μια περιπέτεια φαντασίας με τίτλο Light No Fire, κέρδισε με την αξία της το δικαίωμα να ατενίζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία.

  • Like 4