Η πολωνική εταιρεία ανέφερε πως οι δυσαρεστημένοι κάτοχοι του παιχνιδιού σε PS4 και Xbox One μπορούν να το επιστρέψουν και να πάρουν τα χρήματά τους πίσω, όμως η πραγματικότητα διαφέρει.

Μετά τον χαμό που ξέσπασε λόγω της απόδοσης του Cyberpunk 2077 στις κονσόλες προηγούμενης γενιάς (μα εντελώς καμία σχέση συγκριτικά με τα όσα είχαμε δει τους τελευταίους μήνες και χωρίς μάλιστα να έχει παρουσιαστεί έστω ένα τρέιλερ που να δείχνει πώς τρέχει το παιχνίδι στα PS4, PS4 Pro, Xbox One X και Xbox One S), η CD Projekt απολογήθηκε στους κατόχους των τελευταίων που δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τον τίτλο, αναφέροντας μάλιστα ότι έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν επιστροφή των χρημάτων τους.

Στην ανακοίνωση που υπογράφουν όλα τα “μεγάλα κεφάλια” της εταιρείας (Marcin Iwinski, Adam Kicinski, Adam Badowski κ.α.) αναφέρεται χαρακτηριστικά:

Θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη επειδή δεν παρουσιάσαμε το παιχνίδι σε κονσόλες προηγούμενης γενιάς πριν την πρεμιέρα του και κατ’ επέκταση δε σας επιτρέψαμε να πάρετε μία ορθότερη απόφαση πριν την αγορά σας. Θα έπρεπε να έχουμε προσέξει περισσότερο ώστε να αυτό να τρέχει καλύτερα σε PS4 και Xbox One. […]

Αν δεν είστε ικανοποιημένοι με το παιχνίδι στην κονσόλα σας και δεν επιθυμείτε να περιμένετε για τις ενημερώσεις του, μπορείτε να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων. Για ψηφιακά αντίτυπα, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία επιστροφής χρημάτων του PSN και του Xbox. Για τις φυσικές εκδόσεις, προσπαθήστε να πάρετε τα χρήματά σας από το κατάστημα αγοράς. Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected] και θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να βοηθήσουμε.

Έκτοτε βέβαια, Reddit και Twitter έχουν διχαστεί αφού αρκετοί είναι εκείνοι που διηγούνται πετυχημένες ή αποτυχημένες απόπειρες αίτησης επιστροφής χρημάτων. Η Sony εξ άλλου καθιστά σαφές μέσω των όρων χρήσης του PS Store ότι δε γίνονται επιστροφές χρημάτων για τίτλους οι χρήστες έχουν ξεκινήσει να κατεβάζουν στις κονσόλες τους. Η Microsoft παρουσιάζεται λίγο πιο διαλλακτική αφού οι όροι της αναφέρουν πως ο χρήστης ενδέχεται να δικαιούται επιστροφή χρημάτων εντός 14 ημερών από την αγορά του παραπέμποντας για περαιτέρω πληροφορίες στην υποστήριξη πελατών της.

O Marcin Nowakowski (συνυπέγραφε την προαναφερθείσα επιστολή μεταξύ άλλων) φρόντισε πάντως να ξεκαθαρίσει το τοπίο, αφού με διευκρινιστική του δήλωση, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία “ειδική” συμφωνία μεταξύ CD Projekt και Sony/Microsoft και πως οι χρήστες θα πρέπει να απευθυνθούν οι ίδιοι στους δύο κατασκευαστές μέσω των μηχανισμών που διαθέτουν οι πλατφόρμες τους.

image.png.8d9cdb44843c183c688ab51bfea63555.png

Στον απόηχο όλων αυτών, η μετοχή της CD Projekt έχει κατρακυλήσει από τα 443 ζλότι (99,92 ευρώ) που βρισκόταν στις 4 Δεκεμβρίου. στα 294,70 ζλότι (66,49 ευρώ) σήμερα το πρωί. Καταγράφοντας πτώση της τάξης του 33,5%.

  • Like 1
  • Haha 6